Томић: Будућност има играче из НБА и Евролиге!

Зато морамо да их зауставимо као тим! "Дисциплина и концентрација изнад свега".

Кошарка 12.04.2019 | 14:15
Томић: Будућност има играче из НБА и Евролиге!
Финале Јадранске лиге је иза ћошка, а већ у петак негде око 21 час знаћемо ко је корак ближи освајању титуле. Реприза прошлогодишњег финала, са измењеним улогама. Црвена звезда као изазивач, Будућност као бранилац пехара.

На последњој конференцији за штампу тренер Црвене звезде Милан Томић позвао је тим на максималну озбиљност, концентрацију и дисциплину, јер ту види кључ тријумфа у првом сусрету, али и целој серији.

"Играмо против искусне екипе, јако добар састав, по имена с каквим је направљена. Ми смо спремни и најбитније је да смо ушли у финале. Опет, наш посао није завршен, а биће када будемо узели АБА лигу. Рекао сам већ, сада понављам да је Звезди место у Евролиги", рекао је Томић новинарима на Малом Калемегдану.

Стратег црвено-белих изјавио је да је пресрећан и поносан што је дворана Александар Николић распродата и што ће трибине поново бити испуњене до последњег места. Иако је истакао навијаче као важан факторе ове серије, није желео да говори о тактичким предностима Црвене звезде у овој серији...

"Да не улазимо у кошаркашке и тренерске детаље, то ћете видети на утакмици. Морамо да имамо енергију на терену, морамо да имамо концентрацију и дисциплину, то ће бити нама највећа предност, ако та три циља испунимо".

Јасмин Репеша је на конференцији у Подгорици истакао Филипа Човића као једног од најважнијих играча Црвене звезде и неког ко је највише искочио у полуфиналу.

"Није неочекивано искочио, он је феноменалан играч који целе сезоне помаже екипи. Не могу да кажем који је то број утакмица, јер гледам Звезду као тим и од почетка сезоне радимо на томе да будемо бољи као екипа сваког дана".

С друге стране Немања Гордић се истиче као можда и главни играч Будућности...

"Гордић је један од искуснијих играча, играо је те најважније утакмице, има искуства и квалитета, али Будућност је искусан тим, има играче из НБА, Евролиге. Ми их индивидуално и тимски морамо зауставити".

Упитан да оцени ко је фаворит у овој серији, Томић је одговорио:

"Таква су питања постављана и на неким претходним утакмицама. То што смо их добили два пута убедљиво у Јадранској лиги може да буде замка за нас, зато не смемо да гледамо у прошлост. Будућност је потпуно други тим у односу на наше претходне окршаје. Ко је фаворит? Ми играмо пред нашим навијачима и имамо домаћи терен. Када сам долазио на истом месту сам рекао - боље је да се побеђује, него да се губи".

Стање Џоа Регланда се поправља...

"Неће играти у петак. Покушаћемо све да буде, ако буде, спреман за наредне утакмице. Понављам, ако буде спреман. Не могу да кажем када ће то бити, али његово стање се поправља".

Млади првотимац Дејан Давидовац очекује тешку серију против Будућности, али се нада позитивном исходу.

"Састављени су од одличних појединаца, имају јак тим. Имали су и доста осцилација у игри током сезоне, али су се на крају пласирали у финале Јадранске лиге, што им је засигурно био овосезонски циљ. Имали смо пет-шест дана да се спремимо за ово после серије с Партизаном и спремни смо за утакмицу. Играмо ппред нашим навијачима и имамо шансу да финале отворимо победом", рекао је Давидовац.

Звездин универзалац је био учесник и прошлогодишње финалне серије Јадранске лиге, па као такав зна шта може да очекује.

"Неће бити иста серија као прошле године. Треба држати концентрацију све време. Концентрација изнад свега и дисциплина".

Звезда је ове сезоне доста тога научила из утакмица против Партизана, где су утакмице махом решаване у последњим тренуцима, после чега је направљен велики искорак напред у мајсторици полуфинала.

"Да, играли смо доста утакмица с њима на једну лопту. Имали смо грешака, што је добро јер значи да можемо да будемо бољи. Све је питање самопоуздања, не појединаца, него целокупног тима".

Из клуба је стигло обавештење да су распродате све улазнице за утакмицу, уз апел да се капије дворане Александар Николић отварају два сата пре почетка због детаљних контроли којих ће бити око хале.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар