Tomić: Budućnost ima igrače iz NBA i Evrolige!

Zato moramo da ih zaustavimo kao tim! "Disciplina i koncentracija iznad svega".

Košarka 12.04.2019 | 14:15
Tomić: Budućnost ima igrače iz NBA i Evrolige!
Finale Jadranske lige je iza ćoška, a već u petak negde oko 21 čas znaćemo ko je korak bliži osvajanju titule. Repriza prošlogodišnjeg finala, sa izmenjenim ulogama. Crvena zvezda kao izazivač, Budućnost kao branilac pehara.

Na poslednjoj konferenciji za štampu trener Crvene zvezde Milan Tomić pozvao je tim na maksimalnu ozbiljnost, koncentraciju i disciplinu, jer tu vidi ključ trijumfa u prvom susretu, ali i celoj seriji.

"Igramo protiv iskusne ekipe, jako dobar sastav, po imena s kakvim je napravljena. Mi smo spremni i najbitnije je da smo ušli u finale. Opet, naš posao nije završen, a biće kada budemo uzeli ABA ligu. Rekao sam već, sada ponavljam da je Zvezdi mesto u Evroligi", rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Strateg crveno-belih izjavio je da je presrećan i ponosan što je dvorana Aleksandar Nikolić rasprodata i što će tribine ponovo biti ispunjene do poslednjeg mesta. Iako je istakao navijače kao važan faktore ove serije, nije želeo da govori o taktičkim prednostima Crvene zvezde u ovoj seriji...

"Da ne ulazimo u košarkaške i trenerske detalje, to ćete videti na utakmici. Moramo da imamo energiju na terenu, moramo da imamo koncentraciju i disciplinu, to će biti nama najveća prednost, ako ta tri cilja ispunimo".

Jasmin Repeša je na konferenciji u Podgorici istakao Filipa Čovića kao jednog od najvažnijih igrača Crvene zvezde i nekog ko je najviše iskočio u polufinalu.

"Nije neočekivano iskočio, on je fenomenalan igrač koji cele sezone pomaže ekipi. Ne mogu da kažem koji je to broj utakmica, jer gledam Zvezdu kao tim i od početka sezone radimo na tome da budemo bolji kao ekipa svakog dana".

S druge strane Nemanja Gordić se ističe kao možda i glavni igrač Budućnosti...

"Gordić je jedan od iskusnijih igrača, igrao je te najvažnije utakmice, ima iskustva i kvaliteta, ali Budućnost je iskusan tim, ima igrače iz NBA, Evrolige. Mi ih individualno i timski moramo zaustaviti".

Upitan da oceni ko je favorit u ovoj seriji, Tomić je odgovorio:

"Takva su pitanja postavljana i na nekim prethodnim utakmicama. To što smo ih dobili dva puta ubedljivo u Jadranskoj ligi može da bude zamka za nas, zato ne smemo da gledamo u prošlost. Budućnost je potpuno drugi tim u odnosu na naše prethodne okršaje. Ko je favorit? Mi igramo pred našim navijačima i imamo domaći teren. Kada sam dolazio na istom mestu sam rekao - bolje je da se pobeđuje, nego da se gubi".

Stanje Džoa Reglanda se popravlja...

"Neće igrati u petak. Pokušaćemo sve da bude, ako bude, spreman za naredne utakmice. Ponavljam, ako bude spreman. Ne mogu da kažem kada će to biti, ali njegovo stanje se popravlja".

Mladi prvotimac Dejan Davidovac očekuje tešku seriju protiv Budućnosti, ali se nada pozitivnom ishodu.

"Sastavljeni su od odličnih pojedinaca, imaju jak tim. Imali su i dosta oscilacija u igri tokom sezone, ali su se na kraju plasirali u finale Jadranske lige, što im je zasigurno bio ovosezonski cilj. Imali smo pet-šest dana da se spremimo za ovo posle serije s Partizanom i spremni smo za utakmicu. Igramo ppred našim navijačima i imamo šansu da finale otvorimo pobedom", rekao je Davidovac.

Zvezdin univerzalac je bio učesnik i prošlogodišnje finalne serije Jadranske lige, pa kao takav zna šta može da očekuje.

"Neće biti ista serija kao prošle godine. Treba držati koncentraciju sve vreme. Koncentracija iznad svega i disciplina".

Zvezda je ove sezone dosta toga naučila iz utakmica protiv Partizana, gde su utakmice mahom rešavane u poslednjim trenucima, posle čega je napravljen veliki iskorak napred u majstorici polufinala.

"Da, igrali smo dosta utakmica s njima na jednu loptu. Imali smo grešaka, što je dobro jer znači da možemo da budemo bolji. Sve je pitanje samopouzdanja, ne pojedinaca, nego celokupnog tima".

Iz kluba je stiglo obaveštenje da su rasprodate sve ulaznice za utakmicu, uz apel da se kapije dvorane Aleksandar Nikolić otvaraju dva sata pre početka zbog detaljnih kontroli kojih će biti oko hale.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar