Малуду отпустили преко Твитера!

Он тврди да није ништа знао о томе! Неславан растанак легендарног фудбалера са швајцарским Цирихом! Француза клуб шокирао на Твитеру: "Добио сам отказ? Ја то нисам знао"! Бивши француски репрезентативац, Флоран Малоуда, на бизаран начин сазнао је да је добио отказ у швајцарском Цириху.

Фудбал 15.04.2019 | 13:00
Малуду отпустили преко Твитера!
Бивши играч Челсија, Флоран Малуда, изненађено је дочекао вести о отказу из његовог, сада већ бившег клуба. Фудбалски клуб Цирих је на свом Твитер налогу објавио да је раскинуо сарадњу са Французом након заједничког договора. Међутим, изгледа да тог „договора“ није ни било...

Малуда се врло брзо надовезао на све и преко исте друштвене мреже одговорио Цириху.

„Стварно? Нисам знао за то“, запањен је био бивши репрезентативац Француске. А можда је у питању била само шала.

Малоуда је прошле године завршио каријеру професионалног играча, а затим се упустио у тренерске воде.

Он је добио посао као један од тренера у стручном штабу Цириха, а онда је добио отказ – путем Твитера.

"ФК Цирих и Флоран Малоуда су одлучили да споразумно раскину уговор који је недавно ступио на снагу", написао је званични профил Цириха.

У саопштењу додаје се следеће:

"Како ствари стоје, разноразни пројекти у које је укључем Флоран Малоуда нису компатабилни са планом и програмом Цириха. Желимо му све најбоље у каријери и пуно успеха".

Малоуда је одговорио свом сада већ бившем клубу и написао: "Стварно? Ја то нисам знао".

Тридесетосмогодишњи Малоуда је највише успеха имао играјући за Челси, са којим је освојио Премијер лигу, три ФА Купа и Лигу шампиона.

Швајцарски клуб је иначе у фебруару објавио да ће се Малуда прикључити тиму почетком марта као помоћни тренер. Ипак, само 42 дана касније Цирих је одлучио да је свега доста и преко Твитера објавио да се растаје са Французом. Није сасвим сигурно зашто су се Швајцарци одлучили на овакав корак тако изненадно.

Ово је иначе био први „излет“ у тренерске воде за Флорана Малуду, који је претходне сезоне играо за екипу луксембуршког Диферданжа. Сигурно да није очекивао да се све тако брзо оконча...

Занимљиво је да је у фебруару Малуда рекао да једва чека да се баци на посао и да се нада да ће остати у Швајцарској на дуже време.

„Веома сам мотивисан да радим за Цирих и разговори са председником и руководством клуба су ме убедили да се овде развија озбиљна прича. Мислим да овај клуб живи за фудбал и надам се да ћу овде остати у годинама које долазе“, рекао је Француз на потписивању уговора.

Испоставило се да од тога неће бити ништа, па ће Малуда срећу морати да потражи на другом месту. Швајцарски клуб се осигурао и седи мирно у средини табеле на шестом месту. Питање је само шта ће даље да уради легендарни Француз...

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар