Maludu otpustili preko Tvitera!

On tvrdi da nije ništa znao o tome! Neslavan rastanak legendarnog fudbalera sa švajcarskim Cirihom! Francuza klub šokirao na Tviteru: "Dobio sam otkaz? Ja to nisam znao"! Bivši francuski reprezentativac, Floran Malouda, na bizaran način saznao je da je dobio otkaz u švajcarskom Cirihu.

Fudbal 15.04.2019 | 13:00
Maludu otpustili preko Tvitera!
Bivši igrač Čelsija, Floran Maluda, iznenađeno je dočekao vesti o otkazu iz njegovog, sada već bivšeg kluba. Fudbalski klub Cirih je na svom Tviter nalogu objavio da je raskinuo saradnju sa Francuzom nakon zajedničkog dogovora. Međutim, izgleda da tog „dogovora“ nije ni bilo...

Maluda se vrlo brzo nadovezao na sve i preko iste društvene mreže odgovorio Cirihu.

„Stvarno? Nisam znao za to“, zapanjen je bio bivši reprezentativac Francuske. A možda je u pitanju bila samo šala.

Malouda je prošle godine završio karijeru profesionalnog igrača, a zatim se upustio u trenerske vode.

On je dobio posao kao jedan od trenera u stručnom štabu Ciriha, a onda je dobio otkaz – putem Tvitera.

"FK Cirih i Floran Malouda su odlučili da sporazumno raskinu ugovor koji je nedavno stupio na snagu", napisao je zvanični profil Ciriha.

U saopštenju dodaje se sledeće:

"Kako stvari stoje, raznorazni projekti u koje je uključem Floran Malouda nisu kompatabilni sa planom i programom Ciriha. Želimo mu sve najbolje u karijeri i puno uspeha".

Malouda je odgovorio svom sada već bivšem klubu i napisao: "Stvarno? Ja to nisam znao".

Tridesetosmogodišnji Malouda je najviše uspeha imao igrajući za Čelsi, sa kojim je osvojio Premijer ligu, tri FA Kupa i Ligu šampiona.

Švajcarski klub je inače u februaru objavio da će se Maluda priključiti timu početkom marta kao pomoćni trener. Ipak, samo 42 dana kasnije Cirih je odlučio da je svega dosta i preko Tvitera objavio da se rastaje sa Francuzom. Nije sasvim sigurno zašto su se Švajcarci odlučili na ovakav korak tako iznenadno.

Ovo je inače bio prvi „izlet“ u trenerske vode za Florana Maludu, koji je prethodne sezone igrao za ekipu luksemburškog Diferdanža. Sigurno da nije očekivao da se sve tako brzo okonča...

Zanimljivo je da je u februaru Maluda rekao da jedva čeka da se baci na posao i da se nada da će ostati u Švajcarskoj na duže vreme.

„Veoma sam motivisan da radim za Cirih i razgovori sa predsednikom i rukovodstvom kluba su me ubedili da se ovde razvija ozbiljna priča. Mislim da ovaj klub živi za fudbal i nadam se da ću ovde ostati u godinama koje dolaze“, rekao je Francuz na potpisivanju ugovora.

Ispostavilo se da od toga neće biti ništa, pa će Maluda sreću morati da potraži na drugom mestu. Švajcarski klub se osigurao i sedi mirno u sredini tabele na šestom mestu. Pitanje je samo šta će dalje da uradi legendarni Francuz...

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar