Кемба Вокер се премишља...

Нисам сигуран да ли желим да останем у Шарлоту. . .  Најбољи кошаркаш Шарлота постаће слободан агент првог дана јула.

Кошарка 15.04.2019 | 14:30
Кемба Вокер се премишља...
На почетку септембра, Кемба Вокер није могао бити јаснији, рекавши да је његова намера да на крају сезоне потпише продужетак уговора са Шарлот Хорнетсима. Седам месеци касније, пошто се значајно приближио крај садашњег уговора, сјајни кошаркаш звучи далеко скептичније по том питању.

Када су га на конференцији за медије након пораза од Орланда запитали да ли ће наставити да игра у Шарлоту, рекао је да није време да се размишља о томе
сада. Иначе звезда Шарлота је блистала и на овом мечу, па је Вокер успео да постигне невероватна 43 поена!

„Нисам још увек сигуран. Једноставно не знам, има још доста времена за то. Нисам још ни почео да размишљам о евентуалном преласку у неки други тим. Мораћу да се састанем са агентом, породицом, па ћу након тога знати доста више“, рекао је најбољи кошаркаш Шарлот Хорнетса ове сезоне.

Навијачи су ово протумачили као „не“, али још увек је све на дугачком штапу. Занимљиво је само упоредити речи из интервјуа који је дао у септембру, када је рекао да ће бити ту, без обзира на то шта се деси на крају сезоне.

„Увек сам говорио да је ово место на којем желим да будем. Ово је место које волим више него било које друго. Сасвим сам сигуран да ћу бити овде и даље, мислим да ће се и остали сложити са мојом одлуком“, рекао је тада Вокер.

Сјајни кошаркаш је срце овог тима и разлог због којег навијачи Хорнетса верују из сезоне у сезону да њихов тим може да се нађе у плеј-офу. Многи прстом показују управо на њега када их питају због чега иду на утакмице Шарлота.

Сада се помиње да би Лос Анђелес Лејкерси и Далас Маверикси могли да одреше кесу и дају богат уговорВокеру. Наравно, само уколико Кемба буде желео на то да пристане, а према садашњем стању ствари, делује да би.

Хорнетси би ипак могли да понуде знатно више Вокеру, узимајући у обзир правила, али је право питање да ли су спремни на такав корак? У том случају би морали да вежу своју будућност за сјајног кошаркаша у наредних неколико година и да се надају да неће доживети неку тежу повреду за то време. Према садашњим правилима, тим из Шарлота могао би да понуди Вокеру укупно 190.000.000 долара за наредних пет сезона, а тај износ би могао да нарасте до невероватних 221.000.000 зелених новчаница.

Узимајући у обзир све ово, неки други тим би Вокеру смео да понуди „само“ 140.000.000 долара на четири сезоне. То значи да би тим који би желео да га доведе морао да буде спреман да искешира 35.000.000 долара по сезони, што, руку на срце, није мали новац.

И уколико успеју да га задрже, питање је шта даље? Један играч не чини тим, а Џереми Ламб свакако није играч који може да буде права допуна Кемби Вокеру, бар не за учешће у плеј-офу. Покушавали су Хорнетси да нешто промене у тој причи, желели су да доведу Бредлија Била из Вашингтона, а потом су се у Даласу распитивали за Херисона Барнса. Последњи играч за кога су се ухватили, био је Марк Гасол, али ниједан разговор није уродио плодом, те су Хорнетси остали на старом.

Имали су шансу у Шарлоту и да трејдују сјајног кошаркаша, али су одлучили да играју „до краја“, иако би тако могли доста и да изгубе. Кливленд се нудио, а након њих и Далас, али су Хорнетси одлучно рекли не. Можда им се то сада обије о главу...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар