Kemba Voker se premišlja...

Nisam siguran da li želim da ostanem u Šarlotu. . .  Najbolji košarkaš Šarlota postaće slobodan agent prvog dana jula.

Košarka 15.04.2019 | 14:30
Kemba Voker se premišlja...
Na početku septembra, Kemba Voker nije mogao biti jasniji, rekavši da je njegova namera da na kraju sezone potpiše produžetak ugovora sa Šarlot Hornetsima. Sedam meseci kasnije, pošto se značajno približio kraj sadašnjeg ugovora, sjajni košarkaš zvuči daleko skeptičnije po tom pitanju.

Kada su ga na konferenciji za medije nakon poraza od Orlanda zapitali da li će nastaviti da igra u Šarlotu, rekao je da nije vreme da se razmišlja o tome
sada. Inače zvezda Šarlota je blistala i na ovom meču, pa je Voker uspeo da postigne neverovatna 43 poena!

„Nisam još uvek siguran. Jednostavno ne znam, ima još dosta vremena za to. Nisam još ni počeo da razmišljam o eventualnom prelasku u neki drugi tim. Moraću da se sastanem sa agentom, porodicom, pa ću nakon toga znati dosta više“, rekao je najbolji košarkaš Šarlot Hornetsa ove sezone.

Navijači su ovo protumačili kao „ne“, ali još uvek je sve na dugačkom štapu. Zanimljivo je samo uporediti reči iz intervjua koji je dao u septembru, kada je rekao da će biti tu, bez obzira na to šta se desi na kraju sezone.

„Uvek sam govorio da je ovo mesto na kojem želim da budem. Ovo je mesto koje volim više nego bilo koje drugo. Sasvim sam siguran da ću biti ovde i dalje, mislim da će se i ostali složiti sa mojom odlukom“, rekao je tada Voker.

Sjajni košarkaš je srce ovog tima i razlog zbog kojeg navijači Hornetsa veruju iz sezone u sezonu da njihov tim može da se nađe u plej-ofu. Mnogi prstom pokazuju upravo na njega kada ih pitaju zbog čega idu na utakmice Šarlota.

Sada se pominje da bi Los Anđeles Lejkersi i Dalas Maveriksi mogli da odreše kesu i daju bogat ugovorVokeru. Naravno, samo ukoliko Kemba bude želeo na to da pristane, a prema sadašnjem stanju stvari, deluje da bi.

Hornetsi bi ipak mogli da ponude znatno više Vokeru, uzimajući u obzir pravila, ali je pravo pitanje da li su spremni na takav korak? U tom slučaju bi morali da vežu svoju budućnost za sjajnog košarkaša u narednih nekoliko godina i da se nadaju da neće doživeti neku težu povredu za to vreme. Prema sadašnjim pravilima, tim iz Šarlota mogao bi da ponudi Vokeru ukupno 190.000.000 dolara za narednih pet sezona, a taj iznos bi mogao da naraste do neverovatnih 221.000.000 zelenih novčanica.

Uzimajući u obzir sve ovo, neki drugi tim bi Vokeru smeo da ponudi „samo“ 140.000.000 dolara na četiri sezone. To znači da bi tim koji bi želeo da ga dovede morao da bude spreman da iskešira 35.000.000 dolara po sezoni, što, ruku na srce, nije mali novac.

I ukoliko uspeju da ga zadrže, pitanje je šta dalje? Jedan igrač ne čini tim, a Džeremi Lamb svakako nije igrač koji može da bude prava dopuna Kembi Vokeru, bar ne za učešće u plej-ofu. Pokušavali su Hornetsi da nešto promene u toj priči, želeli su da dovedu Bredlija Bila iz Vašingtona, a potom su se u Dalasu raspitivali za Herisona Barnsa. Poslednji igrač za koga su se uhvatili, bio je Mark Gasol, ali nijedan razgovor nije urodio plodom, te su Hornetsi ostali na starom.

Imali su šansu u Šarlotu i da trejduju sjajnog košarkaša, ali su odlučili da igraju „do kraja“, iako bi tako mogli dosta i da izgube. Klivlend se nudio, a nakon njih i Dalas, ali su Hornetsi odlučno rekli ne. Možda im se to sada obije o glavu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar