Милан Томић о три Звездина циља у финалу...

Тренер црвено-белих нагласио шта је неопходно да његов тим уради да би био успешан против Будућности.

Кошарка 11.04.2019 | 20:30
Милан Томић о три Звездина циља у финалу...
Дан пре почетка финала, порука Црвене звезде мтс је - "близу смо циља, али га још нисмо достигли".

Тренер црвено-белих Милан Томић рекао је у четвртак на Малом Калемегдану да је његов тим спреман за старт серије против Будућности (петак, 19 часова, ТВ Арена спорт).

"У финалу смо, али наш посао није завршен. Биће када освојимо АБА лигу и већ сам рекао да је Звездино место у Евролиги. Радостан сам и срећан јер су карте распродате и биће пуна дворана. За то смо се борили целе сезоне. Наши навијачи су нам шести играч и надамо се да ће да нам помогну да победимо", рекао је шеф струке Звезде у најави меча.

Упитан за припрему меча, Томић је истакао три предуслова тријумфа.

"Да не улазимо у кошаркашке и тренерске детаље, које ћете видети сутра. Морамо да имамо што квалитетнију енергију, концентрацију и дисциплину. Ако остваримо та три циља, то ће нам бити највећа предност". 

С обзиром на то да Џо Регленд због повреде неће бити у тиму, поново ће у центру пажње бити остали играчи на позицији "један". Међу њима је и Филип Човић, који је према Томићевом мишљењу против Партизана пружио исто што и целе сезоне.

"Филип је феноменалан играч, који је целе сезоне помагао Црвеној звезди. Гледам Звезду као тим и само као тим можемо да добијемо утакмицу и да освојимо АБА лигу".

На месту плејмејкера, тренер Будућности Јасмин Репеша је у претходним мечевима повећао минутажу Немањи Гордићу, науштрб роле Нориса Кола.

"Гордић је један од искусних играча, који зна да игра такве утакмице. Има искуство, квалитет, али није само Гордић за истицање... Они су искусан и квалитетан тим који има играче из НБА и из Евролиге и потребно је да их зауставимо и индивидуално и тимски".

Ко је фаворит?

"Таква су питања била постављана и на ранијим утакмицама. Не живим од прошлости и од тога да ли смо их добили ове сезоне два пута или не. То је замка за нас и не би требало тако гледати. Да, добили смо их, али ово је нови тим, нови тренер, другачије играју... Ко је фаворит? Играмо пред својијм навијачима, имамо домаћи терен и требало би да се боримо да сачувамо домаћи терен и да се пласирамо у Евролигу... Рекао сам и на почетку сезоне, па и на крају ћу - боље је да се побеђује него да се изгуби", додао је Томић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар