Milan Tomić o tri Zvezdina cilja u finalu...

Trener crveno-belih naglasio šta je neophodno da njegov tim uradi da bi bio uspešan protiv Budućnosti.

Košarka 11.04.2019 | 20:30
Milan Tomić o tri Zvezdina cilja u finalu...
Dan pre početka finala, poruka Crvene zvezde mts je - "blizu smo cilja, ali ga još nismo dostigli".

Trener crveno-belih Milan Tomić rekao je u četvrtak na Malom Kalemegdanu da je njegov tim spreman za start serije protiv Budućnosti (petak, 19 časova, TV Arena sport).

"U finalu smo, ali naš posao nije završen. Biće kada osvojimo ABA ligu i već sam rekao da je Zvezdino mesto u Evroligi. Radostan sam i srećan jer su karte rasprodate i biće puna dvorana. Za to smo se borili cele sezone. Naši navijači su nam šesti igrač i nadamo se da će da nam pomognu da pobedimo", rekao je šef struke Zvezde u najavi meča.

Upitan za pripremu meča, Tomić je istakao tri preduslova trijumfa.

"Da ne ulazimo u košarkaške i trenerske detalje, koje ćete videti sutra. Moramo da imamo što kvalitetniju energiju, koncentraciju i disciplinu. Ako ostvarimo ta tri cilja, to će nam biti najveća prednost". 

S obzirom na to da Džo Reglend zbog povrede neće biti u timu, ponovo će u centru pažnje biti ostali igrači na poziciji "jedan". Među njima je i Filip Čović, koji je prema Tomićevom mišljenju protiv Partizana pružio isto što i cele sezone.

"Filip je fenomenalan igrač, koji je cele sezone pomagao Crvenoj zvezdi. Gledam Zvezdu kao tim i samo kao tim možemo da dobijemo utakmicu i da osvojimo ABA ligu".

Na mestu plejmejkera, trener Budućnosti Jasmin Repeša je u prethodnim mečevima povećao minutažu Nemanji Gordiću, nauštrb role Norisa Kola.

"Gordić je jedan od iskusnih igrača, koji zna da igra takve utakmice. Ima iskustvo, kvalitet, ali nije samo Gordić za isticanje... Oni su iskusan i kvalitetan tim koji ima igrače iz NBA i iz Evrolige i potrebno je da ih zaustavimo i individualno i timski".

Ko je favorit?

"Takva su pitanja bila postavljana i na ranijim utakmicama. Ne živim od prošlosti i od toga da li smo ih dobili ove sezone dva puta ili ne. To je zamka za nas i ne bi trebalo tako gledati. Da, dobili smo ih, ali ovo je novi tim, novi trener, drugačije igraju... Ko je favorit? Igramo pred svojijm navijačima, imamo domaći teren i trebalo bi da se borimo da sačuvamo domaći teren i da se plasiramo u Evroligu... Rekao sam i na početku sezone, pa i na kraju ću - bolje je da se pobeđuje nego da se izgubi", dodao je Tomić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar