Српска уз свој народ на КиМ

Предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак поручио је да ће Република Српска увијек дати подршку акцијама које за циљ имају помоћ Србима на Косову и Метохији, те захвалио Одбору за помоћ Косову и Метохији за дугогодишњи хуманитарни рад.

Република Српска 11.04.2019 | 14:18
Српска уз свој народ на КиМ
У Бањалуци је данас промовисана хуманитарна акција за градњу дневног центра у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији. У просторијама Социјалистичке партије о акцији су говорили предсједник Одбора Милорад Арлов, предсједник Градског одбора СП и народни посланик Горан Селак, те предсједник Извршног одбора Социјалистичке партије Слободан Протић.

Како је истакао предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, у питању је дневни центар за преко 130 дјеце и младих са подручја Космета са потешкоћама у развоју, окупљених у Удружење "Подржи ме". Пројекат је вриједан 200.000 евра, с тим да је дио новца већ скупљен, а до усељења је потребно још око 150.000 евра.

- Одавде желим да пошаљем поруку свим политичким партијама да се укључе у ову хуманитарну акцију, како бисмо заједничким снагама успјели да изградимо овај центар. Та дјеца и ти родитељи требају нашу помоћ и вјерујем да ћемо успјети да реализујемо ову акцију. Социјалистичка партија је и до сада учествовала у акцијама помоћи за Косово и Метохију и овом приликом им се захвлајујем што су и данас одлучили да буду подршка овом хуманом пројекту - истакао је Арлов.



Предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак поручио је да ће Република Српска увијек дати подршку акцијама које за циљ имају помоћ Србима на Косову и Метохији, те захвалио Одбору за помоћ Косову и Метохији за дугогодишњи хуманитарни рад.

- Увјерен сам да заједно можемо учинити много како бисмо подржали нашу браћу на Космету, а поготово најугроженије категорије становништва. Влада Републике Српске, институције, локалне заједнице и грађани до сада су подржали бројне пројекте који су реализовани у сврху подршке Србима на Космету. Порука ове иницијативе није само хуманитарног карактера, него и позив на окупљање, на заједништво и солидарност. Веома је важно да наши људи који живе на Косову и Метохији увијек знају да могу да рачунају на помоћ народа и институција Републике Српске и зато ће овакве акције и иницијативе увијек имати подршку Социјалиста - истакао је Селак.

Предсједник Извршног одбора СП Слободан Протић је истакао да су Социјалисти учествовали у бројним акцијама помоћи за Косово и Метохију, а посебно у акцијама помоћи за дјецу и младе. Он је овом приликом позвао и остале политичке субјекте да у складу са могућностима подрже градњу Дневног центра.

- Нисмо никада обавјештавали медије о акцијама у којима учествујемо, али данас је прилика да на овај начин промовишемо ову хуманитарну акцију и да позовемо све странке да се укључе и дају свој допринос, јер ово су ствари око којих не смијемо да се дијелимо. Република Српска никад неће заборавити Косово и Метохију, а за нас у Социјалистичкој партији, то је једна од најважнијих тема - истакао је Протић.



(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Деутсцхланд

11.04.2019 13:05

Додиг који никад није посјетио Косово,осим сто има са кељмендијем везу око лоповлука,пасос,тако се помазу Срби,изроди не лазите

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2019 13:46

Супер, када цемо ми срби вратити Косово насе?

Name

Б.Лука

11.04.2019 21:23

Ти и од својих најродјенијих отимас, а који су ти све дали, то пола града зна. Смију ти се иза ледја цим нису са тобом, јер неце у оци, јос им требас за њихове потребе. Вецина су твоји сарадници и квази пријатељи .

ОДГОВОРИТЕ