Srpska uz svoj narod na KiM

Predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak poručio je da će Republika Srpska uvijek dati podršku akcijama koje za cilj imaju pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te zahvalio Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji za dugogodišnji humanitarni rad.

Republika Srpska 11.04.2019 | 14:18
Srpska uz svoj narod na KiM
U Banjaluci je danas promovisana humanitarna akcija za gradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. U prostorijama Socijalističke partije o akciji su govorili predsjednik Odbora Milorad Arlov, predsjednik Gradskog odbora SP i narodni poslanik Goran Selak, te predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić.

Kako je istakao predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, u pitanju je dnevni centar za preko 130 djece i mladih sa područja Kosmeta sa poteškoćama u razvoju, okupljenih u Udruženje "Podrži me". Projekat je vrijedan 200.000 evra, s tim da je dio novca već skupljen, a do useljenja je potrebno još oko 150.000 evra.

- Odavde želim da pošaljem poruku svim političkim partijama da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kako bismo zajedničkim snagama uspjeli da izgradimo ovaj centar. Ta djeca i ti roditelji trebaju našu pomoć i vjerujem da ćemo uspjeti da realizujemo ovu akciju. Socijalistička partija je i do sada učestvovala u akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom im se zahvlajujem što su i danas odlučili da budu podrška ovom humanom projektu - istakao je Arlov.Predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak poručio je da će Republika Srpska uvijek dati podršku akcijama koje za cilj imaju pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te zahvalio Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji za dugogodišnji humanitarni rad.

- Uvjeren sam da zajedno možemo učiniti mnogo kako bismo podržali našu braću na Kosmetu, a pogotovo najugroženije kategorije stanovništva. Vlada Republike Srpske, institucije, lokalne zajednice i građani do sada su podržali brojne projekte koji su realizovani u svrhu podrške Srbima na Kosmetu. Poruka ove inicijative nije samo humanitarnog karaktera, nego i poziv na okupljanje, na zajedništvo i solidarnost. Veoma je važno da naši ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji uvijek znaju da mogu da računaju na pomoć naroda i institucija Republike Srpske i zato će ovakve akcije i inicijative uvijek imati podršku Socijalista - istakao je Selak.

Predsjednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić je istakao da su Socijalisti učestvovali u brojnim akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju, a posebno u akcijama pomoći za djecu i mlade. On je ovom prilikom pozvao i ostale političke subjekte da u skladu sa mogućnostima podrže gradnju Dnevnog centra.

- Nismo nikada obavještavali medije o akcijama u kojima učestvujemo, ali danas je prilika da na ovaj način promovišemo ovu humanitarnu akciju i da pozovemo sve stranke da se uključe i daju svoj doprinos, jer ovo su stvari oko kojih ne smijemo da se dijelimo. Republika Srpska nikad neće zaboraviti Kosovo i Metohiju, a za nas u Socijalističkoj partiji, to je jedna od najvažnijih tema - istakao je Protić.(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Deutschland

11.04.2019 15:05

Dodig koji nikad nije posjetio Kosovo,osim sto ima sa keljmendijem vezu oko lopovluka,pasos,tako se pomazu Srbi,izrodi ne lazite

ODGOVORITE
Name

re

11.04.2019 15:46

Super, kada cemo mi srbi vratiti Kosovo nase?

Name

B.Luka

11.04.2019 23:23

Ti i od svojih najrodjenijih otimas, a koji su ti sve dali, to pola grada zna. Smiju ti se iza ledja cim nisu sa tobom, jer nece u oci, jos im trebas za njihove potrebe. Vecina su tvoji saradnici i kvazi prijatelji .

ODGOVORITE