Јунајтед агресивно јури Рашфордов потпис!

Плата од 350. 000 евра и „Анти-Барса“ клаузула! Клуб ни по коју цену не жели да изгуби младог нападача!

Фудбал 15.04.2019 | 00:00
Јунајтед агресивно јури Рашфордов потпис!
Опасност да би Манчестер јунајтед могао да остане без Пола Погбе овог лета расте како се сезона ближи крају, а на Театру снова не желе да овог лета постану жртве „черупања“ од стране највеће конкуренције. 

Играчима попут Дармијана гарантован је излаз са Олд Трафорда, док је судбина Андера Ерере, Хуана Мате, Давида де Хее, Пола Погбе, а угледни Индепендент тврди и Немање Матића, под великим знаком питања. Ерера је све више ближи потпису са Пари Сен Жерменом, иако преговори с Јунајтедом око продужетка сарадње трају, Мату хоће Барселона, Де Хеу ПСЖ и спрема озбиљну плату, док би наводно Матићевапозиција била угрожена ако би Јунајтед довео нову звезду енглеског фудбала Деклана Рајса. С Погбомсвакодневно можете прочитати нове приче, а Л'Екип у данашњем издању тврди да је Француз дефинитивно преломио и да јасно ставља до знања Реалу да је доступан, што је у и питање довело његову мотивацију уочи финиша сезоне.

Због тога не чуди што Јунајтед агресивно јури ка томе да задржи Маркуса Рашфорда, за кога се такође интересују Барселона и Реал. Рашфорд је један од играча који су виђени као будућност клуба и потенцијално нова легенда Театра снова, због чега сви, а првенствено Оле Гунар Солскјер желе да га задрже по сваку цену.

Мада су првобитне најаве гласиле да би његова садашња плата од 85.000 евра могла да буде дуплирана, данас су се појавиле информације да Јунајтед сада Рашфорду нуди увећање за више од четири пута! Тачније, млади енглески голгетер могао би од лета да зарађује целих 350.000 евра недељно! Толико Јунајтед даје и Де Хеи, који се и даље размишља око тога да ли да продужи уговор или не. То је опет далеко испод нивоа најплаћенијег играча Премијер лиге Алексиса Санчеза, коме на крају сваке седмице „капне“ преко пола милиона евра, али је и озбиљан скок за момка који последњег дана октобра пуни тек 22 године. Јер, то значи да би Рашфорд годишње зарађивао преко 18.000.000 евра, а за петогодишњу сарадњу то је укупно 91.000.000 евра!

Каталонски Мундо Депортиво накнадно сазнаје да ће Манчестер јунајтед у нови Рашфордов уговор убацити и „Анти-Барса“ клаузулу по којој би Барселона била у потпуној немогућности да купи Енглеза, ма коју цену понудила.

Рашфорд у овом тренутку није захваћен све чешће помињаном клаузулом по којој би му се плата умањила за чак 25 одсто ако би Јунајтед изостао из Лиге шампиона на крају сезоне, што је изузетно битан фактор. Али претпоставља се да ће се у нови уговор убацити та клаузула, с тим што би она извесно важила тек од наредне сезоне, не ове.

Јунајтед ради баш све да задржи костур тима за будућност, али би могао да се нађе у великом проблему, поготово ако ускоро не добије толико чеканог спортског директора који би држао све конце у својим рукама...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар