Junajted agresivno juri Rašfordov potpis!

Plata od 350. 000 evra i „Anti-Barsa“ klauzula! Klub ni po koju cenu ne želi da izgubi mladog napadača!

Fudbal 15.04.2019 | 00:00
Junajted agresivno juri Rašfordov potpis!
Opasnost da bi Mančester junajted mogao da ostane bez Pola Pogbe ovog leta raste kako se sezona bliži kraju, a na Teatru snova ne žele da ovog leta postanu žrtve „čerupanja“ od strane najveće konkurencije. 

Igračima poput Darmijana garantovan je izlaz sa Old Traforda, dok je sudbina Andera Erere, Huana Mate, Davida de Hee, Pola Pogbe, a ugledni Independent tvrdi i Nemanje Matića, pod velikim znakom pitanja. Erera je sve više bliži potpisu sa Pari Sen Žermenom, iako pregovori s Junajtedom oko produžetka saradnje traju, Matu hoće Barselona, De Heu PSŽ i sprema ozbiljnu platu, dok bi navodno Matićevapozicija bila ugrožena ako bi Junajted doveo novu zvezdu engleskog fudbala Deklana Rajsa. S Pogbomsvakodnevno možete pročitati nove priče, a L'Ekip u današnjem izdanju tvrdi da je Francuz definitivno prelomio i da jasno stavlja do znanja Realu da je dostupan, što je u i pitanje dovelo njegovu motivaciju uoči finiša sezone.

Zbog toga ne čudi što Junajted agresivno juri ka tome da zadrži Markusa Rašforda, za koga se takođe interesuju Barselona i Real. Rašford je jedan od igrača koji su viđeni kao budućnost kluba i potencijalno nova legenda Teatra snova, zbog čega svi, a prvenstveno Ole Gunar Solskjer žele da ga zadrže po svaku cenu.

Mada su prvobitne najave glasile da bi njegova sadašnja plata od 85.000 evra mogla da bude duplirana, danas su se pojavile informacije da Junajted sada Rašfordu nudi uvećanje za više od četiri puta! Tačnije, mladi engleski golgeter mogao bi od leta da zarađuje celih 350.000 evra nedeljno! Toliko Junajted daje i De Hei, koji se i dalje razmišlja oko toga da li da produži ugovor ili ne. To je opet daleko ispod nivoa najplaćenijeg igrača Premijer lige Aleksisa Sančeza, kome na kraju svake sedmice „kapne“ preko pola miliona evra, ali je i ozbiljan skok za momka koji poslednjeg dana oktobra puni tek 22 godine. Jer, to znači da bi Rašford godišnje zarađivao preko 18.000.000 evra, a za petogodišnju saradnju to je ukupno 91.000.000 evra!

Katalonski Mundo Deportivo naknadno saznaje da će Mančester junajted u novi Rašfordov ugovor ubaciti i „Anti-Barsa“ klauzulu po kojoj bi Barselona bila u potpunoj nemogućnosti da kupi Engleza, ma koju cenu ponudila.

Rašford u ovom trenutku nije zahvaćen sve češće pominjanom klauzulom po kojoj bi mu se plata umanjila za čak 25 odsto ako bi Junajted izostao iz Lige šampiona na kraju sezone, što je izuzetno bitan faktor. Ali pretpostavlja se da će se u novi ugovor ubaciti ta klauzula, s tim što bi ona izvesno važila tek od naredne sezone, ne ove.

Junajted radi baš sve da zadrži kostur tima za budućnost, ali bi mogao da se nađe u velikom problemu, pogotovo ako uskoro ne dobije toliko čekanog sportskog direktora koji bi držao sve konce u svojim rukama...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar