Јога за лице

Састоји се из неколико вежби које можете да радите ујутро или увече, али морате да будете добро концентрисани како не би изостао жељени ефекат.

Мода и љепота 11.04.2019 | 13:23
Јога за лице
Сви старимо, а чини нам се да се проток времена највише оцртава на лицу. Да бисмо му вратили сјај довољно је да двадесетак минута дневно вежбамо и то – јогу за лице. Ова све популарнија метода подмладила је многе даме широм света, па зашто не би и вас? Састоји се из неколико вежби које можете да радите ујутро или увече, али морате да будете добро концентрисани како не би изостао жељени ефекат. Ове вежбе требало би да избегавају особе са отвореним ранама или опекотинама на лицу, раком коже, атопијским дерматитисом, науродерматитисом, псоријазом или било којим кожним обољењем. Видљиве резултате можете да очекујте већ после неколико месеци.

Напућите оба образа, па пребацујте ваздух из једног у други. Поновите пет пута и избаците ваздух, говорећи "о". Затим исплазите језик колико год можете и задржите га минут у том положају. Поновите три пута. Подигните главу ка горе, погледајте према плафону и напућите усне као да ћете некога пољубити. Задржите главу у том положају пет секунди, па поновите вежбу пет пута. Опустите доњу вилицу, отворите уста као да ћете изговарити „о“. Потом их раширите у велики осмех и све поновите 10 пута.

Направите "рибље лице" тако што ћете увући образе до зуба и поновите неколико пута. Приликом следеће вежбе отворите широм очи, као да сте уплашени или изненађени, а док то радите рукама затегните кожу лица. Онда што више отворите очи и неколико секунди гледајте у замишљену тачку испред себе, па положите прсте на средину чела, на тачку између очију, и почните лагано да мрдате обрве горе - доле. У наредној вежби притисните средње прсте обе руке у унутрашњу ивицу обрва, а кажипрсте положите на спољну ивицу. 

Погледајте у плафон и подигните доњи капак, као да покушавате да шкиљите, па га опустите. Поновите неколико пута и завршите с дужим жмирењем. Спустите главу ка десном рамену на неколико секунди, док не осетите крајње истезање мишића врата, па поновите и на леву страну. Ова вежба је добра за уклањање подбратка. У последњој вежби врхом језика притисните горње непце, насмејте се, па покушајте да гутате, док вам је брада окренута ка плафону. 

ХОЛИВУДСКЕ ЗВЕЗДЕ

На лицу се налази 57 мишића који су, због честе активираности, веома напети. Највише користимо мишиће у устима који као и они у другим регијама лица, почињу да се опуштају већ између дванаесте и петнаесте године. Вежбањем, као што је јога лица, мишићи постају чвршћи и боље „затежу“ кожу. Ова метода потиче из Вијетнама, усавршена је у Америци, а њеној популарности највише су допринеле славне даме попут Гвинет Палтроу, Џенифер Анистон, Синди Крафорд, Мадоне и Меган Маркл.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар