Старицу сахранили из другог пута!

Несвакидашњи случај у Доњим Вијачанима код Прњавора узнемирио мештане краја. Грешком породици јављено да је преминула, па су почели са припремом укопа.
  

Република Српска 11.04.2019 | 13:17
Старицу сахранили из другог пута!
Осамдесетдвогодишња Недељка Вујичић из Доњих Вијачана код Прњавора је, ипак, преминула и, после низа перипетија и филмског заплета, сахрањена у среду на месном гробљу. И то на другој њеној организованој сахрани, у року од свега неколико дана, пошто је срце старице, уистину, престало да куца у ноћи између понедељка и уторка, а не прошлог петка, како је то првобитно било дојављено ожалошћеној породици и комшијама.

 Са припремом сахране почели смо у прошлу суботу, када нам је Недељкин рођак Жарко телефоном из Бањалуке, где јој је отишао у болничку посету, јавио да је она умрла и да спремамо укоп. Недељка је живела са сестром Петром, па смо се окупили да организујемо достојну сахрану. Обавештен је свештеник, а наручили смо и шатор за 100 људи, са храном и пићем за покој душе умрле - прича нам Недељкина прва комшиница Зора Моравац.

Њен супруг Драган је сутрадан, у недељу, са погребником и погребном опремом отишао у Бањалуку по тело наводне покојнице, где је уследио прави шок. У мртвачници Градског гробља у Бањалуци прегледали су више преминулих жена, али међу њима никако нису успели да пронађу и Недељку.

Потом су се телефоном за њено здравље распитали у УКЦ РС Бањалука, одакле им је речено да је старица још жива, да је под терапијом и у веома лошем стању. Тако су се у Прњавор вратили празних кола.

Прве комшије заједно са Недељкином сестром Смиљком и сином, пристиглим из Словеније, отишли су у понедељак у посету у Бањалуку. Међутим, нису имали прилику да је виде, што им је медицинско особље образложило тешким стањем и интензивном негом пацијента.

Друга вест телефоном да је Недељка преминула стигла је од сеоског поштара. Тек када је убрзо стигао и телеграм из УКЦ, отпочеле су припреме за њену "другу" сахрану. А, погребник се у Бањалуку упутио тек када му је потврђено да је тело преминуле допремљено у мртвачницу Новог гробља.

СТАЛА МИСТЕРИЈА

ОСТАЛА је мистерија како је заиста дошло до дезинформације о прераној смрти Недељке Вујичић. Њен рођак Жарко Гајић је категорички тврдио да му је, наводно, медицинска сестра или неко други од особља, рекао да је она преминула, али није отклонио могућност да му је то речено за "некаквог Недељка Вујичића, или Вучића".

(Новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

11.04.2019 12:02

Све лудо и ударено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.11.4.2019

11.04.2019 15:00

Санкцијонисати гланог одељења те болнице.Тако нешто се несме догађати у таквим установама.Фактички се исмејавају са мртвима.Тоје велика срамота за здравствене установе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.04.2019 17:52

Нема болница везе с тим што баба има рођака будалу и још веће будале које су му повјеровале. Блентов не зна ни кога је питао, ни шта му је речено.

Name

брцак

12.04.2019 01:13

па и Давида су сахранили из два покусаја тј два пута.

ОДГОВОРИТЕ