Батагон: Власници неће пред камеру

Мистерија око фирме "Батагон" која је преузела потраживања Републике Српске у Фабрици глинице у стечају у Зворнику и даље постоји, јер Влада Републике Српске и власници те компаније, регистроване у Швајцаркој, дају штуре податке у јавности. Вишемјесечни покушај БН ТВ да ступи у контакт са власником или менаџментом Батагона уродио је плодом ових дана када смо на постављена питања добили писане одговоре, у име компаније Батагон, и да, како су навели, нажалост нису у прилици дати одговре пред тв камером.

Република Српска 11.04.2019 | 11:21
Батагон: Власници неће пред камеру
Фирма “Батагон Интернатионал”, регистрована у Швајцарској, преузеле је потраживања Републике Српске од Фабрике глинице (ФГ) “Бирач”. У питању је износ од 43 милиона КМ које од зворничке Фабрике глинице у стечају потражује Пореска управа, фондови пензионо-инвалидског осигурања, здравства, Електро-Бијељина...

Све то је урађено далеко од очију јавности и то пред сами избор садашње владе РС, коју предводи Радован Вишковић (СНСД), због чега се у јавности створила слика да се ради о још једној великој превари у режији људи блиских Милораду Додику, без кога, наравно, све ово не би ни ишло.



Батагон овим неће узети само потраживања Републике Српске у Фабрици глинице у стечају, него и значајно мјесто у Одбору повјерилаца па ће тако преузетии контролу над пословањем "Алумине", која је кћерка те фирме, а уједно и "златна кока" која доноси профит.

За многе економске стручњаке и познаваоце овдашњих прилика у питању је "врло опасна игра" која ће омогућити појединцима да се на један, како су назвали те активности, шпекулативан начин дочепају богатства Републике Српске, које ће крчмити за свој џеп.

Узалудни су били покушаји свих који су од владе и премијера Вишковића тражили да јавно саопште због чега је све урађено тајно и шта је владу опредијело да потраживања прода баш фирми Батагон о којој се до тада скоро ништа није знало.

Није пошло за руком ни посланицима који су тражили да се о детаљима преговора и склопљених уговора о преузимању потраживања са фирмом Батагон упозна и Народна скупштина Републике Српске.

Вишемјесечни покушај БН ТВ да ступи у контакт са власником или менаџментом Батагона уродио је плодом ових дана када смо на постављена питања добили писане одговоре испред компаније Батагон и образложење да "нажалост нису у прилици доставити одговоре у видео или фоно верзији".

Питања и одговори



- Чији је капитал у "Батагону" (властити или партнерски итд), јер до сада нисмо имали прилике да се упознамо са том чињеницом, а често је помињана у јавности у контексту да "Батагон" нема новац да испуни договорено?

- Компанија Батагон Интернатионал АГ са сједиштем у Швајцарској је власник неколико компанија у Босни и Херцеговини те земљама региона. Информације о власничкој структури и
структури капитала наше компаније су достављене свим релевантним институцијама, како државним тако и финансијским, које су, у складу са законом и омогућиле наше пословање
на тржишту Босне и Херцеговине, односно Републике Српске те региона.

- Да ли ће "Батагон" испоштовати рокове које је Влада Републике Српске прописала када је ријеч о уплати средстава за преузимање потраживања Републике Српске од Фабрике глинице “Бирач” Зворник и да ли ће бити испоштовани сви од 16 закључака које је Влада Републике Српске донијела везано за овај предмет?

Батагон Интернатионал АГ се потписаним Меморандумом са Владом Републике Српске, а на име откупа потраживања према АД Бирач у стечају, обавезао на испуњење обавеза на начин који ни једна од до тада заинтересована страна није пристала. Прихваћени су услови у којима је у потпуности осигурана Влада Републике Српске, док је Батагон преузео и обавезу ширих улагања, која ће бити велика развојна компонента за регију Бирача и Републике Српске. Желимо нагластити да је Батагон Интернатионал АГ компанија која испуњава све своје преузете обавезе и доказ томе је успјешна пословна сарадња са преко 10.000 компанија на тржиштима Европе, Африке и Азије.

- Како у "Батагону" и, прије свега, господин Матић (Далибор) коментаришу изјаве појединих посланика у НС РС и медијске наводе да је ријеч о сумњивом послу, доводећи у питање стручност "Батагона" за послове у ФГ "Бирач", с обзиром на то да "Батагон", како се наводи, нема искуство у тој дјелатности?

Као што смо навели у претходним медијским изјавама, надамо се да ће представници Владе Републике Српске оштро стати на пут свим даљим шпекулацијама на рачун наше компаније. Овакви, неосновани и малициозни напади угрожавају озбиљне инвестиционе пројекте и урушавају повјерење према инвеститорима. Наш тим, наше велико међународно искуство те многобројни доказано успјешни пројекти су потврда наше пословности и стручности. Желимо поручити широј јавности али и свим особама које су директно повезане са инвестиционим пројекатима које ппроводи Батагон
Интернатионал Ад на територији Републике Српске и Федерације БиХ да могу бити сигурни у нашу компетентност, пословне намјере и тежњу ка остварењу амбициозних планова развоја.



БН ТВ

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

ЕПП

11.04.2019 09:25

Ефикасно прање пара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxодус

11.04.2019 10:11

Јос једна метода власти којом тјера србе са ових простора: укиини све сто је вриједно у РС, тј. укини наду за зивоту РС.

Name

КО ЈЕ КУПИО

11.04.2019 10:11

ДАКЛЕ КО ЈЕ КУПИО АЛУМИНУ ПРЕКО БАТАГОНА. АЈМО ИСТИНУ НА ВИДЈЕЛО.

Name

Папак доо

11.04.2019 10:31

Ма изадјите пред камере "момци", нема стида, тја тек поцињете. Погледајте Васег налогодавца Додика - ни он се не стиди, а много веци криминал има иза себе. Хајте момци, тја једном се зиви!

Name

инспектор

11.04.2019 11:06

само на Додика ударати, све је то његово недјело.

Name

далеко им била лијепа њихова

11.04.2019 12:08

Боже ко ли је власник хахааааааааа син и ћаћа свак би реко да су браћа

Name

Шумар РС

11.04.2019 13:45

Власник-ци Батагона су стално на ТВ-у, али народ не види дрво од шуме... Прекасно је!

Name

Црвене гаце

11.04.2019 14:05

Власхик клуба Црвене гацице из Цуга највеци улагац у РС.Е брацо драга....

Name

Ре

13.04.2019 18:31

Криминал деценије иза кога најпоузданије се може рећи да стоји М.Д & Цомпанy.

Name

Мањински акционар глинице

11.04.2019 09:30

Дали влада или нови власник глинице планирају исплатити акциј или дивиденду мањински акционара

ОДГОВОРИТЕ
Name

свако добро

11.04.2019 10:23

аХа ,проћете као и остали мањински акционари у РС.Фонд Алтима са Кајемански острва а са управом у Лондону ,који је приватизово Бањалучку пивару ,све губитке пословања намирио на штету преосталих акционара.Ето и тај фонд је био непознат ,односно није имао искуства са улагањем у пиварској бранши,и није дјеловало да је то нека перспективна продаја капитала.Истина ,та продаја није ни катастрофална,јер та кућа још опстаје и држи неки одређен број радника,ал како ће да заврши бренд Нектар ..................

Name

Владимир

13.04.2019 12:08

Не

Name

Бн

11.04.2019 09:32

Сасвим разумљиво зашто не жели пред камеру, јер скројевић Далибор не зна саставити просто проширену реченицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАЊЕ-ОДГОВОР

11.04.2019 11:32

Како је успио онда покуповати све те фирме; ФАС, Дахлиа, Фиделинка, Алумина, Павловиц Банка, хотел Бистрица...а засто би пред камере, код нас " камере " диригују дневном и укупном политиком, користе се према потреби и неке ТВ куце данас те пљују, сутра си херој....све зависи колико платис

Name

ЗЗ

11.04.2019 11:58

види бизнисмена кукала му мајка. обични смрад

Name

УУ

11.04.2019 11:59

Само пљацкај ову сиротињу. СВИЈЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА

Name

ре

11.04.2019 13:28

Код нас балавци возају бијесна возила и оснивају фирме (вјероватно од "плате"), а неко ради читав радни вијек па не може обезбједити ни десети дио тога. И све по слову закона. Што би Фазлиновиц рекао Хоw yес но.

Name

Коле

11.04.2019 09:33

Којих је то 10000 компаниха са којима сарадјују? Друго, дајте референце, само 5 референци пројеката које сте заврсили у ЕУ или Америци??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

11.04.2019 15:14

Мозда и послују, па би се и изнwнадили, одавно се пљацка. Гдје се све врти вријеме це показати. Самим тиме да објелодане клупко би се поцело одмотавати.

Name

О_о

11.04.2019 09:41

Овде луд збуњеног! Питање: Чије су паре и ко је власник? Одговор: Батагон је озбиљна фирма. Питање: Да ли ће бити испоштовани сви услови Владе РС? Одговор: Батагон је озбиљна фирма. Питање: Да ли је Батагон стручан за ту врсту посла? Одговор: Батагон је озбиљна фирма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

11.04.2019 09:44

Јака фирма а газда вози комби....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора_А

11.04.2019 13:52

Тако се само у БејХа процјењује снага. На западу су најопаснији они који возају бицикле.

Name

Рајко

11.04.2019 09:47

Како це пред камеру кад долази у Павловиц банку у блиндираном ауту у пратњи полицје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИШО

11.04.2019 10:00

''Ма људи моји, да ли је то могуће...?! Зар смо толики глупаци, ''тупаци'', заправо без грама мозга да повјерујемо у ту причу!! Овај ''Батагон'' је, по њиховим ријечима, мултинационална компанија која има два-три запослена радника од којих директору није дозвољен, не улазак у управу фирме, него у државу гдје је њено сједиште (Швајцарска). Овдје је све јасно к'о дан - НА ДЈЕЛУ ЈЕ ВЕЛИКИ, БЕЗОЧНИ, ДРСКИ... КРИМИНАЛ, односно ПРАЊЕ НОВЦА! Ово сви видимо осим наших политичара јер су они дебело увезани у овај криминал.... Тешко нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2019 10:53

Јесмо. И тупаци и глупаци

Name

За мису

11.04.2019 13:50

Мисо, прање пара подразумјева да неко уноси новац из нелегалних токова у легалне токове. Ови неце унијети ниста, нити це ста плацати. Сами це постати управници алумине без улозене марке.

Name

Мафијаска власт

11.04.2019 20:40

Наравно и да има неце улозити, него це муфте тек тако присвојити а градјани це јос исфинансирати сто треба.

Name

Селфи

11.04.2019 10:05

Је ли ово тај чувени бизнисмен, милионер, зворничка нада за будућа поколења? Унутрашњост му аута неки крш, као да се бави лимаријом, или грађевинским ситним пословима? Лик нећу коментарисати, слика је пуно пута и више од ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осмаци

11.04.2019 11:02

Ре: Селфи Уради Далиборе селфи да макар знају како изгледас,да објаве бар ту информацију тацно.О другим информацијама којим располазу не бих коментарисао,само цу реци да објављују теске измисљотине!

Name

ГРАЂАНИН

11.04.2019 10:09

Само ми је жао што то није Руска компанија,иза њих остаје све чисто.Људи све исјекоше ако овако наставе ово ће бити жељезара.Поздрав из Рафинерије Брод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молер

11.04.2019 10:46

У рафинерији паника,нестало четки и фарбе,молим да се јаве донатори.

Name

црна рупа

11.04.2019 10:10

То Вам је пословна група "Батагонци Клингонци" регистрована на Марсу 2455 године за промет звјезданом прасином и црним рупама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

11.04.2019 10:13

Краљ превара из Лактаса опет јасе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задес!

11.04.2019 11:59

Јаси, јаси.. сви смо наси!

Name

зворник

11.04.2019 10:15

Питајте ЛАЗА ДЈУРДЈЕВИЦА стецајног УПРАВНИКА Бирца .Он је умијесан у све мутне радње.Питајте га ко узима паре од продаје глинице од представника из Словеније.Али Кад -тад це одговарати за криминалне радње

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО БАТАГОН

11.04.2019 10:31

Наравно најјбоља компанија,са великим успехом идемо даље у нове пројекте и у велика Улагања,Следеца Рафинерија Нафте Брод

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемо у пропаст

11.04.2019 10:46

Из Рафинерије све извуцено ,грца у дуговима ,само јој јос фале "Литванци"или "Батагонци" па да заврсимо са јос једним бивсим гигантом.Цека се "прави понудјац".

Name

Германy

11.04.2019 11:08

ЗЛО које се надвило над постеном,не Издајници,српским народом је Патријарх, Вуциц,и зло над злом,је Додик,пола милијуна Срба је иселило откад је он дошао на власт,а нас милион,колико нас је остало,способни,врло мало,он о исељавању никад не говори, засто, зато сто је прво хрватски коријена,и плацен је да унисти Православље,

Name

Трт

11.04.2019 10:52

Е баш сте нам све објаснили. сад вам вјерујем. И још да искористим прилику да се извиним јер сам мислио да ви перете прљав новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

11.04.2019 10:52

Слика говори висе од хиљаду ријеци.Права преварантска и криминална њуска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

11.04.2019 10:53

ДУГОГОДИСЊЕ ИСКУСТВО?--2016-----------------------СТА СЕ ДЕСИЛО СА ФАБРИКОМ АКУМУЛАТОРА СОМБОР--ПРОПАЛИ-------АКО ЈЕ У РЕДУ(А НИЈЕ)НЕКА СЕ САМО ПОКАЗЕ УПЛАТА ИЗ НЕКЕ СВИЦАРСКЕ БАНКЕ----------------------------------------------------------МИ СУТИМО-ЦУТАЊЕ ЈЕ ЗНАК ОДОБРАВАЊА------ЗИВЈЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

11.04.2019 11:09

Тако јака фирма а нема своју Wеб страницу,ипак је то мало цудно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

11.04.2019 11:26

СЕТИТЕ СЕ Фрамланд,,Рафинерија Брод,,Бирац,,Љубија,,Термоелектране,,Зелезнице РС итд..итд.. није Вам ваљао СДС и приватизација по проф.Милуновицу сад це КМЕРИ И КОМПАНИЈА ДА НАМ УЗМУ МЕРУ Ронхил је уз Цовица направио СКУП ХДЗа(снСда) У МОСТАРУ..МОЗДА СЕ кИНЕЗИ СМИЛУЈУ..РУСКИ МАЛИ А БОГАМИ И ВЕЛИКИ СУ ОТПАЛИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВелиборЗворник

11.04.2019 11:39

,,Наш тим, наше велико међународно искуство те многобројни доказано успјешни пројекти "...А који су то проекти???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конекција

11.04.2019 11:49

Драган Цовиц и МД су власници Батагона. Мостарски алуминијум и Зворницка глиница ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Детлеф

11.04.2019 13:53

Од када је папак Цовиц престао са критиком "кренуло му боље", ха, ха.. Какав трулез од друства, страсно!

Name

Стафан

11.04.2019 11:51

Један од власника Батагона је РАЈКО ДУКИЋ који је и поставио свог подређеног за председника владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2019 12:55

Није,кад би могло дзаба и да он млати,био би,а овако био се утрпао просле године у УО глинице па када је видио да се спрдају са њим побјегао као куја.Он јос само мозе да малтретира оне муценике у бокситу и малоумнике по Милицимса.Питање је како це даље пословати јер нема руде!Он је прослост само му нису јос саопстили!Од Висковица нема хљеба!

Name

Зана

11.04.2019 12:34

Ја се само питам ста це бити кад ова банда не буде имала висе ста да продаје и када им не буду висе одобравани медјународни кредити. Да ли це побјеци из земје или це се медусобно потаманити?Бит це да је ово прво највјероватнији потез, јер су сви они себе обезбједили у иностранству, а нама како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јахорина

11.04.2019 14:20

посаљите упит на ЦоцаЦола или Интеса Банку па питајте ко стоји из капитала?? како арапи и руси купуји клубове у Лондону, вјероватно исто тако неко из Свајцарске мозе да одкупи потразивања. Капитализам смо хтјели, све је на продају под условом да је легално, а колико ја видим овде нико не говори ста је нелегално.. осим коментара види му њуске

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.04.2019 00:29

Па читав процес приватизације у Рс је легалан.Види се то на основу стања привреде РС.Види се и на основу финансиски показатеља и снаге Алумине да је све око и у вези досадашње приватизације Алумине, Боксита беше потпуно легално.Па се да закључити да ће и овај поступак откупа потраживања бити легалан и учинковит .Литванци су ту приватизацију обавили преко пдп,а и сдс је био веома учинковит ,добро је наставио снсд , поготово последња два сазива и ето .

Name

објективно сагледано

11.04.2019 15:10

Ненормално и страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.04.2019 17:34

Матиц Даибор за којим је била потерница расписана који је био у затвору и који се само криминалом бави у Свајцарској.У Осмацима је пре пар мјесеци срусио куцу која је била огромна и сад тренутно прави нову ,засто то и ко јос руси ново да бих правио поново.Али лоповлуку је науцио од тате који је за време рата само пљацкао и крао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Облак

11.04.2019 18:54

Батагон је мелем у односу на ,, Матриx,, доо Сарајево фирму која за багателу купује потразивања микрокредитних организација , банака Итд а онда на све начине најбруталније утјерују дугове са каматама . Појединци су размишљали да продају своје органе да их скину са грбаче и спасе свију породициу . Ови утјеривачи дугова су добили дозволу од наших властодржаца да терористу овај народ и да их психофизички уништавају !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

11.04.2019 19:15

Овај са слике мозе бити само неки хармоникас, и то је превисе за његов интелектуални изглед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоткрити криминалце

11.04.2019 19:21

Народ и опозиција требају се обратити америцкој амбасади за помоц у спрецавању ове пљацке. Американци (ЦИА) све зна а ове домаце хостаплере сто су изнијели украдене паре и сада бих да их оперу и наставе пљацку РС испоруцити Американцима да им суде за прање новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

11.04.2019 20:29

Зато постоје представниста у иностранству којим се домундјавају како да пљацкају народну имовину и да отимају теско стецену радницку муку

ОДГОВОРИТЕ