Солскјер и Пике сагласни: Све је још могуће!

Барселона је после првог дуела са Манчестер јунајтедом на "Олд Трафорду" стекла предност пред реванш 16. априла.

Фудбал 11.04.2019 | 17:15
Солскјер и Пике сагласни: Све је још могуће!
Првак Шпаније је био бољи тим, славили су аутоголом Лука Шоа у 12. минуту и са том предношћу ће дочекати Енглезе на "Камп Ноу".

Јунајтед није био превише опасан по гол Шпанаца, ово им је био први пут још од 2005. да нису имали шути директно у оквир гола, тако да није ни чудо што су остали празних шака.

Играли смо против сјајне екипе. Знамо да морате много да се браните без лопте кад играте са њима, тако да сте уморни када крећете у фазу напада. Идемо на реванш са једном ствари на уму, да тамо постигнемо гол. Једноставно, морамо. Урадили смо што смо могли да неутралишемо Месија, добро смо били организовани. Можда је могло бити и другачије, али нисмо шутирали у оквир гола и то је велико разочарање. Чека нас тежак посао у реваншу, али морамо дати гол и верујем да то и можемо", рекао је после меча Оле Гунар Солскјер.

Норвежанин је рекао да је његов тим бојажљиво почео меч.

"Почели смо нервозно и са грешкама. После примљеног гола смо се смирили, било је добрих издања мојих играча средине терена. На моменте се осећало као да је то онај прави тим Манчестер јунајтеда, публика је била уз нас, играли смо преко крила и на центаршут. Меси и Суарес су се искрали, имали су срећу да је лопта погодила Лука Шоа. Ово је ударац, али још смо у игри", оптимиста је Норвежанин.

Лионел Меси је добио снажан ударац у нос током првог дела. Ернесто Валверде каже да ће тек сутра бити јасније у каквом је стању.

"Доктори ће га погледати сутра, када спадне оток. Био је то јак ударац, обилно је крварио. Све у свему, био је ово веома тежак меч. Иако је било периода када смо доминирали, Јунајтед нас је у наставку ставио под притисак и отежао нам посао. Када се има у виду где смо играли и каква је атмосфера овде, јасно је да је било тешко победити, али успели смо", рекао је тренер Барселоне.

Похвалио је своје изабранике на пожртвовању.

"Пике је играо на веома високом нивоу, био нам је потребан данас, посебно у скоку", рекао је тренер Барселоне.

Сам Пике је упозорио да ништа још није готово.

"Ово је можда период сезоне када играмо најбоље у одбрани. Није лако победити на Олд Трафорду. После оног што су приредили Пари Сен Жермену могу само да кажем да ништа није готово. У фудбалу је све могуће, тако да морамо бити концентрисани и у реваншу", рекао је дефанзивац Барселоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар