Solskjer i Pike saglasni: Sve je još moguće!

Barselona je posle prvog duela sa Mančester junajtedom na "Old Trafordu" stekla prednost pred revanš 16. aprila.

Fudbal 11.04.2019 | 17:15
Solskjer i Pike saglasni: Sve je još moguće!
Prvak Španije je bio bolji tim, slavili su autogolom Luka Šoa u 12. minutu i sa tom prednošću će dočekati Engleze na "Kamp Nou".

Junajted nije bio previše opasan po gol Španaca, ovo im je bio prvi put još od 2005. da nisu imali šuti direktno u okvir gola, tako da nije ni čudo što su ostali praznih šaka.

Igrali smo protiv sjajne ekipe. Znamo da morate mnogo da se branite bez lopte kad igrate sa njima, tako da ste umorni kada krećete u fazu napada. Idemo na revanš sa jednom stvari na umu, da tamo postignemo gol. Jednostavno, moramo. Uradili smo što smo mogli da neutrališemo Mesija, dobro smo bili organizovani. Možda je moglo biti i drugačije, ali nismo šutirali u okvir gola i to je veliko razočaranje. Čeka nas težak posao u revanšu, ali moramo dati gol i verujem da to i možemo", rekao je posle meča Ole Gunar Solskjer.

Norvežanin je rekao da je njegov tim bojažljivo počeo meč.

"Počeli smo nervozno i sa greškama. Posle primljenog gola smo se smirili, bilo je dobrih izdanja mojih igrača sredine terena. Na momente se osećalo kao da je to onaj pravi tim Mančester junajteda, publika je bila uz nas, igrali smo preko krila i na centaršut. Mesi i Suares su se iskrali, imali su sreću da je lopta pogodila Luka Šoa. Ovo je udarac, ali još smo u igri", optimista je Norvežanin.

Lionel Mesi je dobio snažan udarac u nos tokom prvog dela. Ernesto Valverde kaže da će tek sutra biti jasnije u kakvom je stanju.

"Doktori će ga pogledati sutra, kada spadne otok. Bio je to jak udarac, obilno je krvario. Sve u svemu, bio je ovo veoma težak meč. Iako je bilo perioda kada smo dominirali, Junajted nas je u nastavku stavio pod pritisak i otežao nam posao. Kada se ima u vidu gde smo igrali i kakva je atmosfera ovde, jasno je da je bilo teško pobediti, ali uspeli smo", rekao je trener Barselone.

Pohvalio je svoje izabranike na požrtvovanju.

"Pike je igrao na veoma visokom nivou, bio nam je potreban danas, posebno u skoku", rekao je trener Barselone.

Sam Pike je upozorio da ništa još nije gotovo.

"Ovo je možda period sezone kada igramo najbolje u odbrani. Nije lako pobediti na Old Trafordu. Posle onog što su priredili Pari Sen Žermenu mogu samo da kažem da ništa nije gotovo. U fudbalu je sve moguće, tako da moramo biti koncentrisani i u revanšu", rekao je defanzivac Barselone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar