Звиздић и Шаровић у Дубровнику

- Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић предводиће делегацију БиХ која ће данас и сутра у Дубровнику учествовати на Самиту 16 званичника земаља централне и источне Европе, међу којим ће бити и премијер Кине Ли Кећанг.

Босна и Херцеговина 11.04.2019 | 08:21
Звиздић и Шаровић у Дубровнику
На маргинама Самита "16 плус један" Звиздић ће се сусрести са кинеским премијером и домаћином скупа, премијером Хрватске Андрејем Пленковићем, најављено је из Савјета министара.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић, који је члан делегације БиХ, рекао је Срни да ће у Дубровнику разговарати са представницима кинеске фирме "Геџуба" о кључним инфраструктурним и енергетским пројектима.

Шаровић је навео да ће настојати да се у завршни пројектни документ уврсте и најважнији пројекти путне и енергетске инфраструктуре кандидовани из Републике Српске и Федерације БиХ.

На маргинама дводневног Самита званичника у оквиру сарадње Кине и 16 земаља централне и источне Европе, који данас почиње у Дубровнику, Шаровић ће се састати са премијером Кине Ли Кећангом и предсједником Владе Хрватске Адрејом Пленковићем.

Шаровић је навео да ће у оквиру Самита у Дубровнику бити одржан Привредно-трговински форум на којем ће учествовати бројни привредници из 16 земаља, који ће са представницима кинеских компанија размијенити искуства и размотрити могућности сарадње у индустрији, иновацијама, туризму, те улагања у инфраструктуру.

Он је рекао да је на Самиту планирана пленарна сједница предсједника и чланова делегација свих земаља, док ће на Привредно-трговинског форуму учествовати фирме из БиХ и потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Вјекослав Вуковић.

Овогодишњи, осми по реду, Самит биће фокусиран на наставак повезивања земаља учесница, трговину и инвестиције.

На скупу ће учествовати и предсједник Владе Србије Ана Брнабић и премијер Црне Горе Душко Марковић.

Главна тема скупа, на којем ће се Брнабићева састати са премијером Кине Ли Кећангом, биће изградња нових мостова кроз отвореност, иновације и партнерство.

На самиту у Дубровнику Брнабићева ће присуствовати отварању Економско тровинског форума "16 плус један", а на маргинама скупа планирани су састанци са представницима више значајних кинеских компанија које послују у Србији.

У делегацији Србије биће и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар рударства и енергетике Александар Антић. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Искрено

11.04.2019 06:32

Овај сазив министара мозе комотно остати и у овом мандату,нека су у техницком,ипак овај сазив добро раде свој посао и нек буду и даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

11.04.2019 07:23

"ДЕМОКРАТСКИ", НЕМА СЕ ШТА РЕЋИ. ПО ТЕБИ ВИШЕ НИСУ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ. ИМАМО "ДОЖИВОТНЕ" МИНИСТРЕ ИЗ ТЗВ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ, ПОБЈЕДУ ИЛИ ПРОПАСТ?

Name

007

11.04.2019 07:54

Бас тако ово су најбољи политицари у Дрзави БиХ и треба да остану јос цетири године.

Name

А наши

11.04.2019 06:44

Хоће ли учествовати и наш Вишко? Наравно у нормалним државама учествују владе које су извршна власт. Шта направи Бурле од нас гори смо него Абисинија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

11.04.2019 07:14

Па рано је за купање, оваца за чување нема а не знам шта би њих двојица треће могли радити у Дубровнику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Други Херцеговац

11.04.2019 15:05

Мозда би Тегелтија мало на југ????