Zvizdić i Šarović u Dubrovniku

- Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić predvodiće delegaciju BiH koja će danas i sutra u Dubrovniku učestvovati na Samitu 16 zvaničnika zemalja centralne i istočne Evrope, među kojim će biti i premijer Кine Li Кećang.

Bosna i Hercegovina 11.04.2019 | 08:21
Zvizdić i Šarović u Dubrovniku
Na marginama Samita "16 plus jedan" Zvizdić će se susresti sa kineskim premijerom i domaćinom skupa, premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović, koji je član delegacije BiH, rekao je Srni da će u Dubrovniku razgovarati sa predstavnicima kineske firme "Gedžuba" o ključnim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Šarović je naveo da će nastojati da se u završni projektni dokument uvrste i najvažniji projekti putne i energetske infrastrukture kandidovani iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Na marginama dvodnevnog Samita zvaničnika u okviru saradnje Кine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji danas počinje u Dubrovniku, Šarović će se sastati sa premijerom Кine Li Кećangom i predsjednikom Vlade Hrvatske Adrejom Plenkovićem.

Šarović je naveo da će u okviru Samita u Dubrovniku biti održan Privredno-trgovinski forum na kojem će učestvovati brojni privrednici iz 16 zemalja, koji će sa predstavnicima kineskih kompanija razmijeniti iskustva i razmotriti mogućnosti saradnje u industriji, inovacijama, turizmu, te ulaganja u infrastrukturu.

On je rekao da je na Samitu planirana plenarna sjednica predsjednika i članova delegacija svih zemalja, dok će na Privredno-trgovinskog forumu učestvovati firme iz BiH i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

Ovogodišnji, osmi po redu, Samit biće fokusiran na nastavak povezivanja zemalja učesnica, trgovinu i investicije.

Na skupu će učestvovati i predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Crne Gore Duško Marković.

Glavna tema skupa, na kojem će se Brnabićeva sastati sa premijerom Кine Li Кećangom, biće izgradnja novih mostova kroz otvorenost, inovacije i partnerstvo.

Na samitu u Dubrovniku Brnabićeva će prisustvovati otvaranju Ekonomsko trovinskog foruma "16 plus jedan", a na marginama skupa planirani su sastanci sa predstavnicima više značajnih kineskih kompanija koje posluju u Srbiji.

U delegaciji Srbije biće i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. 

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Iskreno

11.04.2019 06:32

Ovaj saziv ministara moze komotno ostati i u ovom mandatu,neka su u tehnickom,ipak ovaj saziv dobro rade svoj posao i nek budu i dalje

ODGOVORITE
Name

007

11.04.2019 07:23

"DEMOKRATSKI", NEMA SE ŠTA REĆI. PO TEBI VIŠE NISU POTREBNI IZBORI. IMAMO "DOŽIVOTNE" MINISTRE IZ TZV SAVEZA ZA PROMJENE, POBJEDU ILI PROPAST?

Name

007

11.04.2019 07:54

Bas tako ovo su najbolji politicari u Drzavi BiH i treba da ostanu jos cetiri godine.

Name

A naši

11.04.2019 06:44

Hoće li učestvovati i naš Viško? Naravno u normalnim državama učestvuju vlade koje su izvršna vlast. Šta napravi Burle od nas gori smo nego Abisinija?

ODGOVORITE
Name

hercegovac

11.04.2019 07:14

Pa rano je za kupanje, ovaca za čuvanje nema a ne znam šta bi njih dvojica treće mogli raditi u Dubrovniku

ODGOVORITE
Name

Drugi Hercegovac

11.04.2019 15:05

Mozda bi Tegeltija malo na jug????