ЛШ - Алегри: Морали смо боље у контрама!

Тренер Јувентуса незадовољан што његови играчи нису "казнили" ултраофанзивни Ајакс.

Фудбал 11.04.2019 | 10:00
ЛШ - Алегри: Морали смо боље у контрама!
Јувентус се враћа из Амстердама непоражен, уз један постигнут погодак, тако да ће га у реваншу и почетних 0:0 водити у полуфинале Лиге шампиона.

Ипак, тренер Масимилијано Алегри верује да су црно-бели могли да извуку и бољи резултат на "Јохан Кројф арени".

"Ајакс има одличну пас игру на малом простору и напада са много играча. Притискали су нас јако, а ми им нисмо узвратили контрама онолико колико смо могли. Када крену напред, остављају јако мало људи да бране њихов гол и требало је да у таквим ситуацијама урадимо више".

Алегри је објаснио да је у другом полувремену увео Дагласа Косту и Дибалу уместо Манџукића и Матуидија, јер су му били потребни технички поткованији играчи, који ће боље решавати Ајаксов пресинг.

Био је задовољан наступом Руганија, који је у штоперском пару са Бонућијем мењао повређеног Кјелинија.

"Знао сам да ће одиграти добро, јер је један од најбољих дефанзиваца у Италији. Само мора да се поправи када је у питању креирање игре из задње линије".

Јуве је изједначујући гол примио у првом минуту другог полувремена, након изгубљене лопте Кансела.

"Не могу да кажем да нам је опала концентрација, али тај гол је Ајаксу донео самопоуздање, а на нас је деловао помало шокантно".

Голман Војћех Шћешни сложио се да је Јуве "могао да избегне" гол Нереса за коначних 1:1, након што је Кристијано Роналдо затресао мрежу у 45. минуту.

"Штета што нисмо победили. Сада морамо то да урадимо код куће, а против Атлетика смо показали да то можемо, иако је Ајакс квалитетна и агресивна екипа. Потпуно су другачији од нас, видећемо шта ће бити у реваншу", навео је пољски голман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар