LŠ - Alegri: Morali smo bolje u kontrama!

Trener Juventusa nezadovoljan što njegovi igrači nisu "kaznili" ultraofanzivni Ajaks.

Fudbal 11.04.2019 | 10:00
LŠ - Alegri: Morali smo bolje u kontrama!
Juventus se vraća iz Amsterdama neporažen, uz jedan postignut pogodak, tako da će ga u revanšu i početnih 0:0 voditi u polufinale Lige šampiona.

Ipak, trener Masimilijano Alegri veruje da su crno-beli mogli da izvuku i bolji rezultat na "Johan Krojf areni".

"Ajaks ima odličnu pas igru na malom prostoru i napada sa mnogo igrača. Pritiskali su nas jako, a mi im nismo uzvratili kontrama onoliko koliko smo mogli. Kada krenu napred, ostavljaju jako malo ljudi da brane njihov gol i trebalo je da u takvim situacijama uradimo više".

Alegri je objasnio da je u drugom poluvremenu uveo Daglasa Kostu i Dibalu umesto Mandžukića i Matuidija, jer su mu bili potrebni tehnički potkovaniji igrači, koji će bolje rešavati Ajaksov presing.

Bio je zadovoljan nastupom Ruganija, koji je u štoperskom paru sa Bonućijem menjao povređenog Kjelinija.

"Znao sam da će odigrati dobro, jer je jedan od najboljih defanzivaca u Italiji. Samo mora da se popravi kada je u pitanju kreiranje igre iz zadnje linije".

Juve je izjednačujući gol primio u prvom minutu drugog poluvremena, nakon izgubljene lopte Kansela.

"Ne mogu da kažem da nam je opala koncentracija, ali taj gol je Ajaksu doneo samopouzdanje, a na nas je delovao pomalo šokantno".

Golman Vojćeh Šćešni složio se da je Juve "mogao da izbegne" gol Neresa za konačnih 1:1, nakon što je Kristijano Ronaldo zatresao mrežu u 45. minutu.

"Šteta što nismo pobedili. Sada moramo to da uradimo kod kuće, a protiv Atletika smo pokazali da to možemo, iako je Ajaks kvalitetna i agresivna ekipa. Potpuno su drugačiji od nas, videćemo šta će biti u revanšu", naveo je poljski golman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar