Најава - "Прштаће" и у Лиги Европе: Арсенал, Наполи, Јовић...

Ко је већи мајстор за "мечеве на испадање" Емери или Анћелоти? Ко ће победити у српском дуелу, Бенфика или Ајнтрахт? Може ли Оливије Жиру да настави нестварну серију голова у Лиги Европе? Ко ће славити у шпанско-шпанском изазову?

Фудбал 10.04.2019 | 23:52
Најава - "Прштаће" и у Лиги Европе: Арсенал, Наполи, Јовић...
После првих мечева у четвртфиналу Лиге шампиона, време је да проверимо на каквом нивоу је и фудбал у истој фази такмичења у Лиги Европе!

Ако је судити по утакмицама које су до сада одигране у "бројнијем" европском такмичењу, као и по жребу који је дао овако занимљиве парове, јасно је да нас онда чекају узбудљиви мечеви вредни пажње и најмање "два сата" испред телевизора.

На папиру делује да ће "најлуђе" бити у Лондону где ће Арсенал угостити Наполи, а многи су очекивали да ће ови тимови догурати и до финала...

Судбина је хтела да им се путеви укрсте већ у четвртфиналу и стога ће Емери и Анчелоти бити на великим искушењима пошто је ово једино такмичење у ком још могу да се надају освајању трофеја у текућој сезони, с тим да Наполи још "ту и тамо" конкурише за првака Италије.

За то је потребно да се потрефи "хиљаду фактора" тако да је фокус на Лиги Европе где су до сада играли атрактиван фудбал, с тим да до ове фазе нису стигли перфектним скором.

Чак ни у нокаут фази.

Арсенал је губио прве мечеве на гостовању БАТЕ Борисову (0:1) и Рену (3:1), међутим успевали су то да надокнаде на "Емирејтсу", но овога пута ће они први бити домаћини. Када је у питању Наполи, који је дошао након треће позиције у групи Лиге шампиона, они су прво без икаквих потешкоћа избацили Цирих, потом "декласирали" одлични Салцбург (3:0) који је у реваншу победио (3:1), али недовољно да би се нашао у четвртфиналу Лиге Европе.

Емери је стручњак за ово такмичење, освајао га је три пута са Севиљом, па ћемо видети како ће се снаћи против Анћелотија који обожава да игра "мечеве на испадање".

Извесно је да ће Арсенал бити без помоћи Данија Велбека, Ектора Бељерина и Роба Холдинга, неизвесно је да ли ће наступити Гранит Џака и Лоран Кошћелни, док далеко мање "главобоља" има Италијан пошто само Раул Албиол неће играти на "Емирејтсу" и то због картона.

То би могло да значи да ће и Никола Максимовић на терен, а неће само он од српских играча наступити овог четвртка, права "колонија" чека се на "Да Лужу".

Тамо ће Љубомир Фејса и Андрија Живковић, можемо рећи и Миле Свилар, дочекати српски "трио" из Франкфурта - Лука Јовић, Филип Костић и Мијат Гаћиновић, с тим да и даље постоји дилема да ли ће Новосађанин на терен због мање повреде.

Посебно мотивисан биће Лука Јовић који је и даље фудбалер Бенфике, пошто је позајмљен на две сезоне Франкфурту, након што није добио праву шансу у Лисабону.

Експлодирао је ове сезоне, за њега се отимају најбољи европски клубови, а феноменалне партије пружа и у Лиги Европе где је постигао већ седам голова, уједно и одлучујући на "Меаци" којим је Ајнтрахт прошао Интер.

Није више најбољи стрелац такмичења, испред њега су Бен Једер и Дабур (8), чији су тимови испали, односно Оливије Жиру (9) који с Челсијем гостује у Прагу.

Славија је "непријатно" изненадила Севиљу у осмини финала и надиграла их у продужецима, а "плавци" не би требало да имају већи проблем после одличне партије у Премијер лиги против Вест Хема, с тим да читаве сезоне играју по систему топло-хладно.

Лига Европе је начин на који могу да се домогну Лиге шампиона, а слично размишљају и преостала два шпанска клуба - Виљареал и Валенсија.

Нећемо погрешити ако кажемо да је "жутој подморници" примарна Примера пошто се боре за опстанак, док је Валенсија због лошег "уласка" у сезону сада у ситуацији да јој "виси" учешће у најјачем европском такмичењу, што могу да исправе против Виљареала.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ:

Арсенал - Наполи (Арена Спорт 1)
Бенфика - Ајнтрахт Франкфурт (РТС 1)
Славија Праг - Челси (Арена Спорт 2)
Виљареал - Валенсија (Арена Спорт 3)

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА И ПОЛУФИНАЛА

Арсенал - Наполи вс. Виљареал - Валенсија
Бенфика - Франкфурт вс. Славија Праг - Челси

Прве утакмице четвртфинала играју се 11. априла у термину од 21.00, реванши су заказани за 18. април, док су датуми полуфиналних сусрета 2. мај и 9. мај.

Финале се игра у Бакуу (Азербејџан) 29. маја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар