Najava - "Prštaće" i u Ligi Evrope: Arsenal, Napoli, Jović...

Ko je veći majstor za "mečeve na ispadanje" Emeri ili Anćeloti? Ko će pobediti u srpskom duelu, Benfika ili Ajntraht? Može li Olivije Žiru da nastavi nestvarnu seriju golova u Ligi Evrope? Ko će slaviti u špansko-španskom izazovu?

Fudbal 10.04.2019 | 23:52
Najava - "Prštaće" i u Ligi Evrope: Arsenal, Napoli, Jović...
Posle prvih mečeva u četvrtfinalu Lige šampiona, vreme je da proverimo na kakvom nivou je i fudbal u istoj fazi takmičenja u Ligi Evrope!

Ako je suditi po utakmicama koje su do sada odigrane u "brojnijem" evropskom takmičenju, kao i po žrebu koji je dao ovako zanimljive parove, jasno je da nas onda čekaju uzbudljivi mečevi vredni pažnje i najmanje "dva sata" ispred televizora.

Na papiru deluje da će "najluđe" biti u Londonu gde će Arsenal ugostiti Napoli, a mnogi su očekivali da će ovi timovi dogurati i do finala...

Sudbina je htela da im se putevi ukrste već u četvrtfinalu i stoga će Emeri i Ančeloti biti na velikim iskušenjima pošto je ovo jedino takmičenje u kom još mogu da se nadaju osvajanju trofeja u tekućoj sezoni, s tim da Napoli još "tu i tamo" konkuriše za prvaka Italije.

Za to je potrebno da se potrefi "hiljadu faktora" tako da je fokus na Ligi Evrope gde su do sada igrali atraktivan fudbal, s tim da do ove faze nisu stigli perfektnim skorom.

Čak ni u nokaut fazi.

Arsenal je gubio prve mečeve na gostovanju BATE Borisovu (0:1) i Renu (3:1), međutim uspevali su to da nadoknade na "Emirejtsu", no ovoga puta će oni prvi biti domaćini. Kada je u pitanju Napoli, koji je došao nakon treće pozicije u grupi Lige šampiona, oni su prvo bez ikakvih poteškoća izbacili Cirih, potom "deklasirali" odlični Salcburg (3:0) koji je u revanšu pobedio (3:1), ali nedovoljno da bi se našao u četvrtfinalu Lige Evrope.

Emeri je stručnjak za ovo takmičenje, osvajao ga je tri puta sa Seviljom, pa ćemo videti kako će se snaći protiv Anćelotija koji obožava da igra "mečeve na ispadanje".

Izvesno je da će Arsenal biti bez pomoći Danija Velbeka, Ektora Beljerina i Roba Holdinga, neizvesno je da li će nastupiti Granit Džaka i Loran Košćelni, dok daleko manje "glavobolja" ima Italijan pošto samo Raul Albiol neće igrati na "Emirejtsu" i to zbog kartona.

To bi moglo da znači da će i Nikola Maksimović na teren, a neće samo on od srpskih igrača nastupiti ovog četvrtka, prava "kolonija" čeka se na "Da Lužu".

Tamo će Ljubomir Fejsa i Andrija Živković, možemo reći i Mile Svilar, dočekati srpski "trio" iz Frankfurta - Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović, s tim da i dalje postoji dilema da li će Novosađanin na teren zbog manje povrede.

Posebno motivisan biće Luka Jović koji je i dalje fudbaler Benfike, pošto je pozajmljen na dve sezone Frankfurtu, nakon što nije dobio pravu šansu u Lisabonu.

Eksplodirao je ove sezone, za njega se otimaju najbolji evropski klubovi, a fenomenalne partije pruža i u Ligi Evrope gde je postigao već sedam golova, ujedno i odlučujući na "Meaci" kojim je Ajntraht prošao Inter.

Nije više najbolji strelac takmičenja, ispred njega su Ben Jeder i Dabur (8), čiji su timovi ispali, odnosno Olivije Žiru (9) koji s Čelsijem gostuje u Pragu.

Slavija je "neprijatno" iznenadila Sevilju u osmini finala i nadigrala ih u produžecima, a "plavci" ne bi trebalo da imaju veći problem posle odlične partije u Premijer ligi protiv Vest Hema, s tim da čitave sezone igraju po sistemu toplo-hladno.

Liga Evrope je način na koji mogu da se domognu Lige šampiona, a slično razmišljaju i preostala dva španska kluba - Viljareal i Valensija.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je "žutoj podmornici" primarna Primera pošto se bore za opstanak, dok je Valensija zbog lošeg "ulaska" u sezonu sada u situaciji da joj "visi" učešće u najjačem evropskom takmičenju, što mogu da isprave protiv Viljareala.

PAROVI ČETVRTFINALA LIGE EVROPE:

Arsenal - Napoli (Arena Sport 1)
Benfika - Ajntraht Frankfurt (RTS 1)
Slavija Prag - Čelsi (Arena Sport 2)
Viljareal - Valensija (Arena Sport 3)

PAROVI ČETVRTFINALA I POLUFINALA

Arsenal - Napoli vs. Viljareal - Valensija
Benfika - Frankfurt vs. Slavija Prag - Čelsi

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. aprila u terminu od 21.00, revanši su zakazani za 18. april, dok su datumi polufinalnih susreta 2. maj i 9. maj.

Finale se igra u Bakuu (Azerbejdžan) 29. maja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar