Војводина против пластичних кеса

Влада Војводине утврдила је текст Декларације о заштити животне средине којом је предвиђена забрана коришћења пластичних кеса.

Регион 10.04.2019 | 20:11
Војводина против пластичних кеса
Наиме, Декларацијом је предвиђено и да се упуте препоруке општинама и градовима да до краја 2020. године буде уведена забрана за коришћење пластичних кеса и пластичних производа за једнократну употребу.

У предложеној декларацији наводи се и да ће до краја 2024. године установе чији је оснивач покрајина морати да припреме пројектну документацију за увођење енергетски ефикасних система гријања.

Покрајинска власт у сарадњи са властима у осам градова Војводине у наредних 10 година унапређиваће јавни градски превоз набавком еколошки прихватљивијих возила која ће трошити алтернативна горива, наводи се у предложеном документу.

Покрајинске власти обавезују се и да ће се ангажовати на повећању покривености Војводине шумама, јер је сада 6,51 одсто територије под шумама, а најављује се и развој урбаног пошумљавања ради озељењавања насељених мјеста.

Предложена декларација садржи низ циљева и дефинисаних активности како би се Војводина суочила са "кључним изазовима нашег времена у области заштите животне средине" и биће понуђена на доношење Скупштини Војводине.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар