Бајернов план у сталној разради...

Клупа за Покетина, у нападу Јовић, на крилу Зијех, одбрана с Де Лихтом. . .  Амбиције клупске управе никад веће!

Фудбал 13.04.2019 | 23:40
Бајернов план у сталној разради...
Најаве Улија Хенеса да долази ново време Бајерна и улазак у досад најамбициознији пројекат у клупској историји почео је да добије своје циљне контуре и облик који заиста најављује потпуну трансформацију минхенског гиганта.

Клупска каса је попунујена до врха, а до краја лета из ње би могло да се истресе близу преко 250.000.000 евра и неће бити штедње. Наравно, део новца биће генерисан и кроз одређене продаје, што је такође битна ствар. Одбрана је већ добрим делом реновирана куповином француског тандема по боковима - Бенжамана Павара за 35.000.000 и Лукаса Ернандеза за рекордних 80.000.000 европских новчаница. Али, то неће бити све што се тиче последње линије тима, пошто ће руководећи клупски кадрови покушати да исфорсирају куповину Ајаксовог капитена Матијса де Лихта за бар 75.000.000 евра, иако је холандски штопер негде између трансфера у Јувентус или Барселону, док је Пари Сен Жермен такође у комбинацији. С куповином вероватно најтраженијег тинејџера међу штоперима у овом тренутку Бајерн би затворио конструкцију, јер би у конкуренцији остали још Матс Хумес, Џером Боатенг и Никлас Зуле, а по боковима Џошуа Кимих и Давид Алаба.

Цео инвестициони план могао би да буде добра подлога за ангажман велике жеље Улија Хенеса и Карл Хајнца Руменигеа - Маурисија Покетина. Каталонски Мундо Депортиво јавља да је Покетино искочио као најозбиљнији кандидат да преузме Бајерн после чудне сезоне Ника Ковача, те болне и преране елиминације у Лиги шампиона. Не треба да чуди што је угледни каталонски дневник дошао до ових сазнања, пошто јеПокетино радо виђен гост у Барселони с обзиром да је својевремено наступао за Еспањол и да су остали добри контакти...

Покетино је окарактерисан као један од највећих тренера данашњице без освојене титуле у личној трофејној ризници, а годинама уназад није постојало сигурније место за освајање пехара од Минхена. Упркос томе што има уговор до јуна 2023. године, Покетино би лакше могао да се одлучи за одлазак из Лондона ако се ова сезона заврши без пласмана у Лигу шампиона, иако је Аргентинац година изузетно веран Тотенхему.

Коцкање спортског директора Бајерна Хасана Салихамиџића са Ковачем није дало жељени резултат, а идеја је да се уз нови и подмлађен састав ангажује Покетино као експерт за рад са талентованим и младим играчима.

Бајернова идеја да се пронађу замене за времешне асове Арјена Робена и Франка Риберија довела је доХакима Зијеха. Ајакс је недавно поставио цену за свог Мароканца на 35.000.000 евра, што би могла да буде одлична прича у случају да се клуб на крају не домогне првог пика Калума Хадсон Одојија. Са Зијехом Бајерн би добио играча који може подједнако добро да одговори задатку чак и као централни везиста, иако је првенствено човек за десно крило. Остаје да се види како ће Бајерн решити питање левог крила, иако је у комбинацији засигурно и повредама склони Кингсли Коман, мада је врло могуће да би то могао да буде баш Хадсон Одои, који и у Челсију и однедавно у репрезентацији Енглеске често игра на тој левој позицији.

На крају остаје Лука Јовић. Прича да је Бајерн доставио прву званичну понуду Ајнтрахту за српског голгетера на 56.000.000 евра потврђена је и у каталонском листу, што само указује на то да минхенски великан неће тек тако одустати од куповине наследника Роберта Левандовског, иако се дуго прича о озбиљним намерама Барселоне и чак договору с Реалом, уз све детаље сарадње.

Бајерн засигурно чекају велике промене током лета. И било је време. Доста је играча у годинама, трансформација је неопходан процес. Чак и по цену да се још годину или две причека на европски успех. Нови Бајерн би заиста могао да изгледа страшно.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар