Bajernov plan u stalnoj razradi...

Klupa za Poketina, u napadu Jović, na krilu Zijeh, odbrana s De Lihtom. . .  Ambicije klupske uprave nikad veće!

Fudbal 13.04.2019 | 23:40
Bajernov plan u stalnoj razradi...
Najave Ulija Henesa da dolazi novo vreme Bajerna i ulazak u dosad najambiciozniji projekat u klupskoj istoriji počeo je da dobije svoje ciljne konture i oblik koji zaista najavljuje potpunu transformaciju minhenskog giganta.

Klupska kasa je popunujena do vrha, a do kraja leta iz nje bi moglo da se istrese blizu preko 250.000.000 evra i neće biti štednje. Naravno, deo novca biće generisan i kroz određene prodaje, što je takođe bitna stvar. Odbrana je već dobrim delom renovirana kupovinom francuskog tandema po bokovima - Benžamana Pavara za 35.000.000 i Lukasa Ernandeza za rekordnih 80.000.000 evropskih novčanica. Ali, to neće biti sve što se tiče poslednje linije tima, pošto će rukovodeći klupski kadrovi pokušati da isforsiraju kupovinu Ajaksovog kapitena Matijsa de Lihta za bar 75.000.000 evra, iako je holandski štoper negde između transfera u Juventus ili Barselonu, dok je Pari Sen Žermen takođe u kombinaciji. S kupovinom verovatno najtraženijeg tinejdžera među štoperima u ovom trenutku Bajern bi zatvorio konstrukciju, jer bi u konkurenciji ostali još Mats Humes, Džerom Boateng i Niklas Zule, a po bokovima Džošua Kimih i David Alaba.

Ceo investicioni plan mogao bi da bude dobra podloga za angažman velike želje Ulija Henesa i Karl Hajnca Rumenigea - Maurisija Poketina. Katalonski Mundo Deportivo javlja da je Poketino iskočio kao najozbiljniji kandidat da preuzme Bajern posle čudne sezone Nika Kovača, te bolne i prerane eliminacije u Ligi šampiona. Ne treba da čudi što je ugledni katalonski dnevnik došao do ovih saznanja, pošto jePoketino rado viđen gost u Barseloni s obzirom da je svojevremeno nastupao za Espanjol i da su ostali dobri kontakti...

Poketino je okarakterisan kao jedan od najvećih trenera današnjice bez osvojene titule u ličnoj trofejnoj riznici, a godinama unazad nije postojalo sigurnije mesto za osvajanje pehara od Minhena. Uprkos tome što ima ugovor do juna 2023. godine, Poketino bi lakše mogao da se odluči za odlazak iz Londona ako se ova sezona završi bez plasmana u Ligu šampiona, iako je Argentinac godina izuzetno veran Totenhemu.

Kockanje sportskog direktora Bajerna Hasana Salihamidžića sa Kovačem nije dalo željeni rezultat, a ideja je da se uz novi i podmlađen sastav angažuje Poketino kao ekspert za rad sa talentovanim i mladim igračima.

Bajernova ideja da se pronađu zamene za vremešne asove Arjena Robena i Franka Riberija dovela je doHakima Zijeha. Ajaks je nedavno postavio cenu za svog Marokanca na 35.000.000 evra, što bi mogla da bude odlična priča u slučaju da se klub na kraju ne domogne prvog pika Kaluma Hadson Odojija. Sa Zijehom Bajern bi dobio igrača koji može podjednako dobro da odgovori zadatku čak i kao centralni vezista, iako je prvenstveno čovek za desno krilo. Ostaje da se vidi kako će Bajern rešiti pitanje levog krila, iako je u kombinaciji zasigurno i povredama skloni Kingsli Koman, mada je vrlo moguće da bi to mogao da bude baš Hadson Odoi, koji i u Čelsiju i odnedavno u reprezentaciji Engleske često igra na toj levoj poziciji.

Na kraju ostaje Luka Jović. Priča da je Bajern dostavio prvu zvaničnu ponudu Ajntrahtu za srpskog golgetera na 56.000.000 evra potvrđena je i u katalonskom listu, što samo ukazuje na to da minhenski velikan neće tek tako odustati od kupovine naslednika Roberta Levandovskog, iako se dugo priča o ozbiljnim namerama Barselone i čak dogovoru s Realom, uz sve detalje saradnje.

Bajern zasigurno čekaju velike promene tokom leta. I bilo je vreme. Dosta je igrača u godinama, transformacija je neophodan proces. Čak i po cenu da se još godinu ili dve pričeka na evropski uspeh. Novi Bajern bi zaista mogao da izgleda strašno.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar