Смјена у "Крајина осигурању"

Управни одбор (УО) "Крајина осигурања" смијенио је директорицу тог друштва Миру Теодоровић и на њено мјесто именовао Горана Бобара, док је предсједник УО Горан Гајић поднио оставку.

Република Српска 10.04.2019 | 16:46
Смјена у "Крајина осигурању"
"Крајина осигурање" је о кадровским промјенама данас обавијестила Бањалучку берзу наводећи да је Управни одбор Бобара именовао 27. марта за вршиоца дужности директора ове осигуравајуће куће, јавља Цапитал.

Управни одбор претходно је разријешио в.д. директорицу "Крајина осигурања" Миру Теодоровић, али није познато из ког разлога.

Управни одбор прихватио је и Гајићеву оставку коју је поднио још 7. децембра прошле године. Као разлог за оставку Гајић је навео то што му у Министарству финансија РС, на чији је приједлог именован у УО, истиче Уговор о раду.

"Крајина осигурање" завршило је прошлу годину са губитком од 1,26 милиона КМ чиме је драстично погоршало прошлогодишњи резултат када је било у минусу од 370.273 КМ, објавио је раније Цапитал

Прошлогодишњим минусом ово осигуравајуће друштво, којим управља Република Српска, повећало је акумулирани губитак на шест милиона КМ.

"Крајина осигурање" годинама се суочава са потешкоћама у пословању, а потпуни суноврат почео је након што су крајем 2015. године његови већински власници постали Американци индијског поријекла Навен Аггарwал и Гупта Неете.

Управљање овим друштвом преузела је Инвестиционо-развојна банка РС као највећи појединачни акционар.

(Цапитал)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Онако, успут

10.04.2019 16:20

Лоша кадровска рјешења од стране владајућих, а и са намјером што је још горе урушили су најстарију осигуравајућу кућу на овом подручју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

10.04.2019 16:50

Ниста није случајно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

10.04.2019 18:06

Горан Бобар је цовјек са огромним искуством и несумњивом зељом да направи резултат Храбар поступак који заслузује маx респект

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

10.04.2019 20:08

Никада у историји није пропало неко Осигурање! То могу само Бајину кадрови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тадник

11.04.2019 05:43

Јест нам са Милом Громилић било добро, треба бити искрен па признати. Трошило се немилице, као кад знаш да је туђе. Ниси ни требао бити неки велики полтрон типа Милана Михајла па да поред плате добијеш и стимулацију. Ни они који су били вјечити бунтовници нису заботављени, тек да се ùћуткају.Није Мила ни од себе штедјела, па уз плату од 4.500 КМ још и стална бизнис картица, па се убрзо догради кућа на Лаушу, изфинансира гала свадба и за осам година мандата на тетет фирме"остале ситнице". О извлацењу пара преко судскух спорова и адвоката Ђукича биче још тога писано.Кад понестаде новчаних резерви кренуло се у кредите, а техничке прегледе под хипотеку. На крају се сјетила докапитализације, али са новцем сумњовог порјекла како тај неби много питао око затеченог стања. И добишмо Агарwала. Послије арбритраже може још само ликвидација.

ОДГОВОРИТЕ