Smjena u "Krajina osiguranju"

Upravni odbor (UO) "Krajina osiguranja" smijenio je direktoricu tog društva Miru Teodorović i na njeno mjesto imenovao Gorana Bobara, dok je predsjednik UO Goran Gajić podnio ostavku.

Republika Srpska 10.04.2019 | 16:46
Smjena u "Krajina osiguranju"
"Krajina osiguranje" je o kadrovskim promjenama danas obavijestila Banjalučku berzu navodeći da je Upravni odbor Bobara imenovao 27. marta za vršioca dužnosti direktora ove osiguravajuće kuće, javlja Capital.

Upravni odbor prethodno je razriješio v.d. direktoricu "Krajina osiguranja" Miru Teodorović, ali nije poznato iz kog razloga.

Upravni odbor prihvatio je i Gajićevu ostavku koju je podnio još 7. decembra prošle godine. Kao razlog za ostavku Gajić je naveo to što mu u Ministarstvu finansija RS, na čiji je prijedlog imenovan u UO, ističe Ugovor o radu.

"Krajina osiguranje" završilo je prošlu godinu sa gubitkom od 1,26 miliona KM čime je drastično pogoršalo prošlogodišnji rezultat kada je bilo u minusu od 370.273 KM, objavio je ranije Capital

Prošlogodišnjim minusom ovo osiguravajuće društvo, kojim upravlja Republika Srpska, povećalo je akumulirani gubitak na šest miliona KM.

"Krajina osiguranje" godinama se suočava sa poteškoćama u poslovanju, a potpuni sunovrat počeo je nakon što su krajem 2015. godine njegovi većinski vlasnici postali Amerikanci indijskog porijekla Naven Aggarwal i Gupta Neete.

Upravljanje ovim društvom preuzela je Investiciono-razvojna banka RS kao najveći pojedinačni akcionar.

(Capital)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Onako, usput

10.04.2019 18:20

Loša kadrovska rješenja od strane vladajućih, a i sa namjerom što je još gore urušili su najstariju osiguravajuću kuću na ovom području.

ODGOVORITE
Name

Veteran

10.04.2019 18:50

Nista nije slučajno..

ODGOVORITE
Name

Bob

10.04.2019 20:06

Goran Bobar je covjek sa ogromnim iskustvom i nesumnjivom zeljom da napravi rezultat Hrabar postupak koji zasluzuje max respekt

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

10.04.2019 22:08

Никада у историји није пропало неко Осигурање! То могу само Бајину кадрови.

ODGOVORITE
Name

tadnik

11.04.2019 07:43

Jest nam sa Milom Gromilić bilo dobro, treba biti iskren pa priznati. Trošilo se nemilice, kao kad znaš da je tuđe. Nisi ni trebao biti neki veliki poltron tipa Milana Mihajla pa da pored plate dobiješ i stimulaciju. Ni oni koji su bili vječiti buntovnici nisu zabotavljeni, tek da se ùćutkaju.Nije Mila ni od sebe štedjela, pa uz platu od 4.500 KM još i stalna biznis kartica, pa se ubrzo dogradi kuća na Laušu, izfinansira gala svadba i za osam godina mandata na tetet firme"ostale sitnice". O izvlacenju para preko sudskuh sporova i advokata Đukiča biče još toga pisano.Kad ponestade novčanih rezervi krenulo se u kredite, a tehničke preglede pod hipoteku. Na kraju se sjetila dokapitalizacije, ali sa novcem sumnjovog porjekla kako taj nebi mnogo pitao oko zatečenog stanja. I dobišmo Agarwala. Poslije arbritraže može još samo likvidacija.

ODGOVORITE