Валенсија хоће да поново купи Максимовића!

План слепих мишева је да препродају српског везисту! Валенсија је знала да ће погрешити с Максом. . .  Имаће прилику да се исправи. Или да још једном одлучи да га се одрекне.

Фудбал 15.04.2019 | 20:45
Валенсија хоће да поново купи Максимовића!
Изванредне игре Немање Максимовића у дресу Хетафеа нису промакле његовом бившем клубу Валенсији, која сада жели да га откупи назад! Челници Слепих мишева су одушевљени Максимовићевим играма и виде у њему играча од којег може да се – заради.

Наиме, Валенсија је прошлог лета продала Хетафеу српског репрезентативца за пет милиона евра, али се обезбедила и за случај да Максимовић експлодира у новом клубу, што се и догодило. Клуб са Местаље је у уговору о купопродаји играча са Хетафеом ставио и клаузулу о откупу, односно „буyбацк“ клаузулу, да може за фиксних 7,5 милиона евра да поново добије српског везисту.

Валенсија намерава да активира ту клаузулу, пише шпански Супердепорте, али јој није намера да уврстиМаксимовића у свој тим за наредну сезону, већ да га препрода. По мишљењу челника Слепих мишева,Немањина цена је дупло већа од тих 7,5 милиона и то би могла да буде лака и чиста зарада.

Проблем је у томе што се пита и Немања Максимовић. Он је играч Хетафеа и уколико не жели назад у Валенсију, не може га нико натерати. А, његова је жеља да проба са клубом да се избори за Лигу шампиона. Ако „тамноплави“ успеју да освоје четврто место, Србин ће остати у клубу и за наредну сезону.

Ако, пак, Хетафе не издржи трку са Севиљом, онда би и Максимовић размислио о одласку из клуба.

Немања Максимовић се неће дуго задржати у Хетафеу.

Млади везиста је прошлог лета стигао у предграђе Мадрида из Валенсије за суму од око 5 милиона евра и одмах је заслужио место стартера код тренера Бордаласа. Експресно је постао један од најважнијих "шрафова" у игри Хетафеа који је надомак места у Лиги шампиона...

Није то промакло Валенсији која као да је знала да је погрешила и била брзоплета у процени квалитета Максимовића, али је имала среће да се "осигурала".

Наиме, како преноси локални лист "СуперДепорте", Валенсија ће током лета активирати клаузулу која каже да могу да врате Максимовића у своје редове за свега 7,5 милиона евра, док ће је за по милион више коштати ако то уради 2020. (8,5) и 2021. године (9,5).

Да ли то значи да ће Максимовић сигурно играти за Валенсију? Па не...

Исти извор наводи да тренер Марселино није још одлучио да ли ће Максимовића у том случају оставити у "ростеру" своје екипе, и на његовој позицији има Кокелана, Пареха и Кондогбију, или ће Валенсија гледати чист профит.

Наводно, постоји интересовање из Бундес лиге и могуће је да Валенсија купује српског везисту само како би га боље "препродала" и зарадила додатни новац.

У сваком случају судбина Немање Максимовића је највише у рукама Валенсије, али уколико током припрема буде на нивоу овогодишњих игара из Хетафеа - можда их натера да му пруже шансу коју није добио у својој првој години на "Местаљи".

Видећемо какви су тачно планови "слепих мишева" пошто ће они вероватно зависити и одлазака неких играча, док су им интересанти Ђоан Ђордан (Еибар) и Ремо Фројлер (Аталанта).

Немања Максимовић је ове сезоне одиграо 29 мечева у Примери без гола и асистенције.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар