Valensija hoće da ponovo kupi Maksimovića!

Plan slepih miševa je da preprodaju srpskog vezistu! Valensija je znala da će pogrešiti s Maksom. . .  Imaće priliku da se ispravi. Ili da još jednom odluči da ga se odrekne.

Fudbal 15.04.2019 | 20:45
Valensija hoće da ponovo kupi Maksimovića!
Izvanredne igre Nemanje Maksimovića u dresu Hetafea nisu promakle njegovom bivšem klubu Valensiji, koja sada želi da ga otkupi nazad! Čelnici Slepih miševa su oduševljeni Maksimovićevim igrama i vide u njemu igrača od kojeg može da se – zaradi.

Naime, Valensija je prošlog leta prodala Hetafeu srpskog reprezentativca za pet miliona evra, ali se obezbedila i za slučaj da Maksimović eksplodira u novom klubu, što se i dogodilo. Klub sa Mestalje je u ugovoru o kupoprodaji igrača sa Hetafeom stavio i klauzulu o otkupu, odnosno „buyback“ klauzulu, da može za fiksnih 7,5 miliona evra da ponovo dobije srpskog vezistu.

Valensija namerava da aktivira tu klauzulu, piše španski Superdeporte, ali joj nije namera da uvrstiMaksimovića u svoj tim za narednu sezonu, već da ga preproda. Po mišljenju čelnika Slepih miševa,Nemanjina cena je duplo veća od tih 7,5 miliona i to bi mogla da bude laka i čista zarada.

Problem je u tome što se pita i Nemanja Maksimović. On je igrač Hetafea i ukoliko ne želi nazad u Valensiju, ne može ga niko naterati. A, njegova je želja da proba sa klubom da se izbori za Ligu šampiona. Ako „tamnoplavi“ uspeju da osvoje četvrto mesto, Srbin će ostati u klubu i za narednu sezonu.

Ako, pak, Hetafe ne izdrži trku sa Seviljom, onda bi i Maksimović razmislio o odlasku iz kluba.

Nemanja Maksimović se neće dugo zadržati u Hetafeu.

Mladi vezista je prošlog leta stigao u predgrađe Madrida iz Valensije za sumu od oko 5 miliona evra i odmah je zaslužio mesto startera kod trenera Bordalasa. Ekspresno je postao jedan od najvažnijih "šrafova" u igri Hetafea koji je nadomak mesta u Ligi šampiona...

Nije to promaklo Valensiji koja kao da je znala da je pogrešila i bila brzopleta u proceni kvaliteta Maksimovića, ali je imala sreće da se "osigurala".

Naime, kako prenosi lokalni list "SuperDeporte", Valensija će tokom leta aktivirati klauzulu koja kaže da mogu da vrate Maksimovića u svoje redove za svega 7,5 miliona evra, dok će je za po milion više koštati ako to uradi 2020. (8,5) i 2021. godine (9,5).

Da li to znači da će Maksimović sigurno igrati za Valensiju? Pa ne...

Isti izvor navodi da trener Marselino nije još odlučio da li će Maksimovića u tom slučaju ostaviti u "rosteru" svoje ekipe, i na njegovoj poziciji ima Kokelana, Pareha i Kondogbiju, ili će Valensija gledati čist profit.

Navodno, postoji interesovanje iz Bundes lige i moguće je da Valensija kupuje srpskog vezistu samo kako bi ga bolje "preprodala" i zaradila dodatni novac.

U svakom slučaju sudbina Nemanje Maksimovića je najviše u rukama Valensije, ali ukoliko tokom priprema bude na nivou ovogodišnjih igara iz Hetafea - možda ih natera da mu pruže šansu koju nije dobio u svojoj prvoj godini na "Mestalji".

Videćemo kakvi su tačno planovi "slepih miševa" pošto će oni verovatno zavisiti i odlazaka nekih igrača, dok su im interesanti Đoan Đordan (Eibar) i Remo Frojler (Atalanta).

Nemanja Maksimović je ove sezone odigrao 29 mečeva u Primeri bez gola i asistencije.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar