ЛШ: Цио Манчестер размишља како да се заустави Меси?!

У Барселони се тресу од проклетства четвртфинала! Солскјер рецепт за „хапшење“ Аргентинца тражи у биографији Алекса Фергусона.

Фудбал 10.04.2019 | 17:00
ЛШ: Цио Манчестер размишља како да се заустави Меси?!
Није коме је речено, него коме је суђено. Све је било пројектовано да Пари Сен Жермен буде у том четвртфиналу Лиге шампиона, можда би играо баш против Барселоне, али магија Олеа Гунара Солскјера је засијала те вечери на Парку Принчева, па ће вечерас Манчестер јунајтед бити тај који ће угостити шампиона Шпаније, моћну дружину коју предводи Лионел Меси.

И цео Манчестер, бивши и садашњи асови, новинари, брује само о једној теми: Како зауставити чаробњака у дресу Барселоне, човека који једним додиром лопте пара противничке одбране на више неспојиве делове?

У махнитој форми игра Аргентинац. На 40 утакмица ове сезоне, на свим фронтовима, постигао је 43 гола, а 21 је наместио. На последњих пет мечева у Примери постигао је осам погодака. Како стати на пут таквом велемајстору?

Збога се данас у Манчестеру отварају књиге староставне. У ризници мудрости званој „Аутобиографија Алекса Фергусона“ стоји шта је записао после финала Лиге шампиона 2011. године, у којем је Барселона са 3:1 савладала Јунајтед, а омалени Аргентинац био играч утакмице.

„Потребан нам је централни бек који ће бити спреман да излази право на Месија и да не размишља о томе шта се дешава иза његових леђа. Циљ је да отера Месија у страну. То би било добро, јер је он с бока мање опасан него када је у средини. Када следећи пут се будемо срели, играће Смолинг и Џонс или Смолинг и Еванс, право на Месија. Нећу му дозволити да нас поново овако малтретира“, написао је Алекс Фергусон, а познато је колико Оле Гунар Солскјер воли свог некадашњег шефа.

Рио Фердинанд дели исти савет свом некадашњем клупском другу:

„Како се борити, како зауставити Месија? Не сме му се дозволити да има простора. Ако му допусте да прими лопту и крене лицем ка голу, то ће бити веома, веома опасно“, поручио је Фердинанд.

Али, има ли ту шта ново? Да ли су све те речи револуционарне? Зар нису и други слично покушавали, па ретко када је то баш давало резултате. Сећамо ли се приче Ђорђа Кјелинија, чудесног дефанзивца Јувентуса, када је причао да се Роналдо зауставља затварањем средине терена и терањем на бок, а Меси – молитвом?

И док на Манчестеру стрепе од Месија и надају се да могу да приреде нову сензацију, јер, забога, успела је то лани чак и Рома и то после 1:4 на Ноу Кампу, није баш мирна ситуација ни у табору Барселоне.

Прошле су четири године откако су Каталонци били прваци Европе. Реал је после тога још три титуле донео на Бернабеу. Испадала је Барселона прошле године у четвртфиналу од Роме, претпрошле у четвртфиналу од Јувентуса, па пре тога у четвртфиналу од Атлетика из Мадрида. И сада је опет четвртфинале...

„Желимо да постигнемо гол у гостима и желимо да добијемо утакмицу. У оваквим мечевима нема калкулисања. Имамо доста самопоуздања, а ове сезоне добро реагујемо у тешким ситуацијама“, тврди тренер Барсе Ернесто Валверде.

Оно чега се плаше навијачи шпанског тима је ужасан биланс тима у гостима последњих сезона када су мечеви на испадање у питању. Барселона није победила у шест таквих утакмица, а постигла је само један гол и то када је победила Арсенал са 2:0 још 2016. године. То давно беше, сећа се Меси...

Манчестер јунајтед – Барселона (21.00, Арена 1)

Стадион: Олд Трафорд

Капацитет: 74.994.

Судија: Ђанлука Роки (Италија).

Манчестер јунајтед (4-3-3): Де Хеа – Јанг, Смолинг, Линделеф, Шоу – Матић, Ерера, Погба – Лингард, Рашфорд, Марсијал.

Барселона (4-3-3): Тер Штеген – Семедо, Пике, Ленглан, Алба – Бускетс, Ракитић, Артур – Меси, Кутињо, Суарез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар