LŠ: Cio Mančester razmišlja kako da se zaustavi Mesi?!

U Barseloni se tresu od prokletstva četvrtfinala! Solskjer recept za „hapšenje“ Argentinca traži u biografiji Aleksa Fergusona.

Fudbal 10.04.2019 | 17:00
LŠ: Cio Mančester razmišlja kako da se zaustavi Mesi?!
Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno. Sve je bilo projektovano da Pari Sen Žermen bude u tom četvrtfinalu Lige šampiona, možda bi igrao baš protiv Barselone, ali magija Olea Gunara Solskjera je zasijala te večeri na Parku Prinčeva, pa će večeras Mančester junajted biti taj koji će ugostiti šampiona Španije, moćnu družinu koju predvodi Lionel Mesi.

I ceo Mančester, bivši i sadašnji asovi, novinari, bruje samo o jednoj temi: Kako zaustaviti čarobnjaka u dresu Barselone, čoveka koji jednim dodirom lopte para protivničke odbrane na više nespojive delove?

U mahnitoj formi igra Argentinac. Na 40 utakmica ove sezone, na svim frontovima, postigao je 43 gola, a 21 je namestio. Na poslednjih pet mečeva u Primeri postigao je osam pogodaka. Kako stati na put takvom velemajstoru?

Zboga se danas u Mančesteru otvaraju knjige starostavne. U riznici mudrosti zvanoj „Autobiografija Aleksa Fergusona“ stoji šta je zapisao posle finala Lige šampiona 2011. godine, u kojem je Barselona sa 3:1 savladala Junajted, a omaleni Argentinac bio igrač utakmice.

„Potreban nam je centralni bek koji će biti spreman da izlazi pravo na Mesija i da ne razmišlja o tome šta se dešava iza njegovih leđa. Cilj je da otera Mesija u stranu. To bi bilo dobro, jer je on s boka manje opasan nego kada je u sredini. Kada sledeći put se budemo sreli, igraće Smoling i Džons ili Smoling i Evans, pravo na Mesija. Neću mu dozvoliti da nas ponovo ovako maltretira“, napisao je Aleks Ferguson, a poznato je koliko Ole Gunar Solskjer voli svog nekadašnjeg šefa.

Rio Ferdinand deli isti savet svom nekadašnjem klupskom drugu:

„Kako se boriti, kako zaustaviti Mesija? Ne sme mu se dozvoliti da ima prostora. Ako mu dopuste da primi loptu i krene licem ka golu, to će biti veoma, veoma opasno“, poručio je Ferdinand.

Ali, ima li tu šta novo? Da li su sve te reči revolucionarne? Zar nisu i drugi slično pokušavali, pa retko kada je to baš davalo rezultate. Sećamo li se priče Đorđa Kjelinija, čudesnog defanzivca Juventusa, kada je pričao da se Ronaldo zaustavlja zatvaranjem sredine terena i teranjem na bok, a Mesi – molitvom?

I dok na Mančesteru strepe od Mesija i nadaju se da mogu da prirede novu senzaciju, jer, zaboga, uspela je to lani čak i Roma i to posle 1:4 na Nou Kampu, nije baš mirna situacija ni u taboru Barselone.

Prošle su četiri godine otkako su Katalonci bili prvaci Evrope. Real je posle toga još tri titule doneo na Bernabeu. Ispadala je Barselona prošle godine u četvrtfinalu od Rome, pretprošle u četvrtfinalu od Juventusa, pa pre toga u četvrtfinalu od Atletika iz Madrida. I sada je opet četvrtfinale...

„Želimo da postignemo gol u gostima i želimo da dobijemo utakmicu. U ovakvim mečevima nema kalkulisanja. Imamo dosta samopouzdanja, a ove sezone dobro reagujemo u teškim situacijama“, tvrdi trener Barse Ernesto Valverde.

Ono čega se plaše navijači španskog tima je užasan bilans tima u gostima poslednjih sezona kada su mečevi na ispadanje u pitanju. Barselona nije pobedila u šest takvih utakmica, a postigla je samo jedan gol i to kada je pobedila Arsenal sa 2:0 još 2016. godine. To davno beše, seća se Mesi...

Mančester junajted – Barselona (21.00, Arena 1)

Stadion: Old Traford

Kapacitet: 74.994.

Sudija: Đanluka Roki (Italija).

Mančester junajted (4-3-3): De Hea – Jang, Smoling, Lindelef, Šou – Matić, Erera, Pogba – Lingard, Rašford, Marsijal.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Semedo, Pike, Lenglan, Alba – Buskets, Rakitić, Artur – Mesi, Kutinjo, Suarez.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar