Младост и лудост на квалитет и искуство!

Срби истичу да је Хрватска велики фавори и уздају се у енергију и младост пред дуел у "Штарк арени".

Остали спортови 10.04.2019 | 21:35
Младост и лудост на квалитет и искуство!
"Највећа предност Хрвата у односу на Србију је та што њихов тим има континуитет и одлично се познају. Наша предност?", запитао се Немања Илић, капитен рукометне репрезентације Србије и одговорио: "Младост, лудост."

Србија и Хрватска састаће се у 3. колу Групе 2 квалификација за Европско првенство. Први меч игра се у четвртак од 18 часова у "Штарк арени", док ће "коцкасти" узврати домаћинство 14. априла у арени "Крешимир Ћосић" у Задру.

Дан пред велики окршај репрезентативци и селектори изнели су своја очекивања. На заједничкој конференцији за медије, која је уприличена у просторијама РСС, Србију су представљали селкеторНенад Перуничић, његов асистент Недељко Јовановић и капитен Немања Илић. Испред Хрвата говорили су Лино Червар, један од најуспешнијих тренера данашњице и капитен "каубоја"Домагој Дувњак.

После срдачних поздрава, уследила је прича о рукомету, али и обострани хвалоспеви.

"Хрватска је једна од најбољих репрезентација света. У светском врху је већ 20 година и у 90 одсто случајева је фаворит, изузимајући Данску, Француску, Шпанију… То значи да ми немамо нашу шансу. Ми смо млади, имао енергију", рекао је Перуничић.

Поред недостатка искуства, селектор "орлова" је као минус апострофирао и мањак времена за припреме.

"Нажалост, велики проблем је млада репрезентација, као и мањак времена. Јуче ујутру смо одрадили тренинг у комплетном саставу. Богдан Радивојевић је синоћ имао мало јачи тренинг. Ако гледамо резултатски, нисмо сви задовољни до сада учињеним у квалификацијам. Ни једног тренутка не тражим алиби. Верујем у момке које бирам. У тренутку када правите смену генерација, ти резултати су онда проблем, иако нисам потенцирао на тим стварима. Ми се трудимо да цело функционисање између нас подигнемо на виши ниво. Трудимо се да о свакој ситници водимо рачуна", додао је селектор.

Перуничић је нагласио да стоји иза сваког неуспеха, јер је свестан да је у току формирање новог перспективног тима.

"Апсолутно стојим иза сваког неуспеха, испред својих играча. Наравно, желим и волео бих да имамо више времена, стрпљења, али ни једног тренутка нећу одступити од својих идеја: поштовање према дресу, култу репрезентације. Поштен однос. У сутрашњем мечу свакако имамо императив победе, али никада немам притисак, играо сам велике утакмице. Трудим се да младе момке растеретим. За њих су лекције, за мене су то порази, док они не стасају, ту сам за њих. Сматрам да правимо једну дугорочну причу, која ће трајати, а не на кратко време", навео је Перуничић и поручио:

"Ми се никога не плашимо, колико год противник био јак, па чак и Хрвата, са сјајним играчима и предводницима као што је Дувњак, уз поштовање и респект према противнику", подвукао је селкетор Србије.

Његов асистен Недељко Јовановић такође улогу фаворита препушта Хрватима.

"Имао дугу традицију доброг рукомета са Хрватском. Знамо сви да је Хрватска фаворит у сутрашњем дуелу. Имају боље, искусније играче који су квалитетни, дуги низ година како на клупској, тако и на репрезентативној сцени. Не треба заборавити да у спорту не побеђује увек бољи, надамо се да је сутра тај дан када ћемо ми као млада репрезентација, која треба да се формира, имати снаге да се одупре Хрватској", оптимиста је некадашњи средњи бек репрезентације.

Јовановић је цитирао и старијег колегу Червара.

"Први пут имам уживо прилику да слушам начин размишљана и функционисања Червара. Рекао је да тренер морао као човек константно да се доказује. Управо то је најбитнија ствар за сваког спортисту. Против Белгије смо играли солидно, на крају смо испустили бод, против Швајцарске лошије и изгубили. Ми морамо да се константно боримо да би се остварио тај план који селектор Перунучић има. Мислим да је то једини начин да се напредује", додао је он.

Рукометаш Барселоне Немања Илић се такође пожалио на недостатак времена за заједничке тренинге са саиграчима из репрезентације.

"Времена је мало, али сви се с тим сусрећу, тако да користимо сваки тренутак да се што боље припремимо. Екипа Хрватске је фаворт, ми играмо код куће, не предајемо се, даћемо све да пробамо да задржимо бодове у Београду. Ако публика буде у што већем броју, то ће нам свакако додатно помоћи. Хрватска је у предности због континуитета. Дуго су заједно, раде заједно, добро се познају. Наши адути свакако су младост, лудост, домаћи терен", рекао је Илић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар