Лиценце, лиценце, лиценце...!

Како се ближи крај сезоне у домаћим лигама, као и сваке године поставља се питање ко су клубови који имају проблеме са (не)добијањем лиценци за наступ у Премијер лиги БиХ.

Фудбал 11.04.2019 | 08:15
Лиценце, лиценце, лиценце...!
Непуна два мјесеца остала су до краја сезона у домаћим фудбалским лигама БиХ, а финиш првенстава сваке године актуелизује питања ко су клубови који кубуре са добијањем лиценци за наступ у Премијер лиги БиХ.

Како пише данашњи "Дневни Аваз", у бх. елити највеће проблеме имају зенички Челик и Слобода из Тузле.

Рок за подношење документације за лиценце за наступ у Премијер лиги БиХ, али и међународним такмичењима истекао је крајем марта.

Према тренутној ситуацији, због дугова према четворици бивших играча, Амеру Ордагићу, Харису Мехмедагићу, Миљану Говедарици и Младену Веселиновићу, који износе око 50.000 КМ, Тузлацима је наступ у наредној такмичарској сезони под великим знаком питања.

У сличној ситуацији је и Челик, који само Стеви Николићу дугује 33.000 КМ, због чега је некадашњи фудбалер Зрињског, Борца и Модриче раскинуо сарадњу на штету клуба са "Билиног поља".

Када су у питању прволигаши, лидер Прве лиге РС и најозбиљнији кандидат за шампионску титулу и повратак у Премијер лигу БиХ бањалучки Борац требало би да ријеши дуговања до окончања првенства, а према свим најавама са Градског стадиона то ће бити урађено.

Подсјетимо да су "црвено-плави" прошле сезоне због недобијања лиценце за наступ у бх. елити морали да се преселе у прволигашко друштво Српске.

Након тога, ријешен је највећи проблем који су Бањалучани имали са Фудбалским клубом Џаја, па из клуба увјеравају да проблема око добијања лиценце неће бити.

У Првој лиги Федерације БиХ тренутно првопласирани Вележ из Мостара нема проблема са дуговањима, тј. не постоје препреке за добијање лиценце за наступ у највишем рангу бх. фудбала, наравно под условом да "рођени" освоје титулу.

Њихов најближи пратилац сарајевски Олимпик Комисији за лиценцирање треба да достави доказ о исплати дуговања словачкој Жилини за трансфер Адмира Владавића, а по окончању исте, требало би да се стекну услови за добијање лиценце.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар