Licence, licence, licence...!

Kako se bliži kraj sezone u domaćim ligama, kao i svake godine postavlja se pitanje ko su klubovi koji imaju probleme sa (ne)dobijanjem licenci za nastup u Premijer ligi BiH.

Fudbal 11.04.2019 | 08:15
Licence, licence, licence...!
Nepuna dva mjeseca ostala su do kraja sezona u domaćim fudbalskim ligama BiH, a finiš prvenstava svake godine aktuelizuje pitanja ko su klubovi koji kubure sa dobijanjem licenci za nastup u Premijer ligi BiH.

Kako piše današnji "Dnevni Avaz", u bh. eliti najveće probleme imaju zenički Čelik i Sloboda iz Tuzle.

Rok za podnošenje dokumentacije za licence za nastup u Premijer ligi BiH, ali i međunarodnim takmičenjima istekao je krajem marta.

Prema trenutnoj situaciji, zbog dugova prema četvorici bivših igrača, Ameru Ordagiću, Harisu Mehmedagiću, Miljanu Govedarici i Mladenu Veselinoviću, koji iznose oko 50.000 KM, Tuzlacima je nastup u narednoj takmičarskoj sezoni pod velikim znakom pitanja.

U sličnoj situaciji je i Čelik, koji samo Stevi Nikoliću duguje 33.000 KM, zbog čega je nekadašnji fudbaler Zrinjskog, Borca i Modriče raskinuo saradnju na štetu kluba sa "Bilinog polja".

Kada su u pitanju prvoligaši, lider Prve lige RS i najozbiljniji kandidat za šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH banjalučki Borac trebalo bi da riješi dugovanja do okončanja prvenstva, a prema svim najavama sa Gradskog stadiona to će biti urađeno.

Podsjetimo da su "crveno-plavi" prošle sezone zbog nedobijanja licence za nastup u bh. eliti morali da se presele u prvoligaško društvo Srpske.

Nakon toga, riješen je najveći problem koji su Banjalučani imali sa Fudbalskim klubom Džaja, pa iz kluba uvjeravaju da problema oko dobijanja licence neće biti.

U Prvoj ligi Federacije BiH trenutno prvoplasirani Velež iz Mostara nema problema sa dugovanjima, tj. ne postoje prepreke za dobijanje licence za nastup u najvišem rangu bh. fudbala, naravno pod uslovom da "rođeni" osvoje titulu.

Njihov najbliži pratilac sarajevski Olimpik Komisiji za licenciranje treba da dostavi dokaz o isplati dugovanja slovačkoj Žilini za transfer Admira Vladavića, a po okončanju iste, trebalo bi da se steknu uslovi za dobijanje licence.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar