Момчић од 14 година, добио уговор од 10 милиона евра!

Јусуфа Мукоко већ може да размишља о пензији! Новац фудбал покреће – 14-годишњаку уговор од 10 милиона евра! Најталентованији фудбалер узраста до 14 година Јусуфа Мукоко већ је постао милионер.

Фудбал 17.04.2019 | 21:05
Момчић од 14 година, добио уговор од 10 милиона евра!
Наиме, вундеркинд Борусије Дортмунд је добио десетогодишњи спонзорски уговор од компаније "Најки" вредан чак 10 милиона евра.

Уговор укључује клаузуле и подстицаје у зависности да ли ће да игра у Бундеслиги и сличним такмичењима.

Млади Немац пореклом из Камеруна доминира у конкуренцији фудбалера од 17 година где је постигао 76 голова на 49 утакмица.

У јуниорској лиги је ове сезоне постигао 36 голова и забележио 6 асистенције на 21 наступу.

Талентовани нападач са Борусијом има уговор до лета 2022. године, а већ се спекулише да је на мети Барселоне.



Свет фудбала је потпуно полудео. Дечак од 14 година већ сада је постао милионер и практично да може још пре пунолетства да размишља о пензији. Јусуфа Мукоко, најталентованији фудбалер света у узрасту до 14 година, добио је уговор од 10 милиона евра!

И то му новац није уговором обећао његов клуб Борусија Дортмунд, већ амерички гигант Најки, који је проценио да ће Мукоко бити најбољи фудбалер света и жели да већ сада уграби ту златну коку и веже је уз себе за године које долазе. Уосталом, ако дечко и омане и не испуни очекивања, ситан је то новац за ову компанију, нема превеликог ризика.

Јусуфа Мукоко је, како кажу, следећа велика ствар у светском фудбалу. Иако има само 14 година, све су процене да ће доминирати теренима на свим меридијанима. Млади немачки фудбалер наступа за три године старију селекцију Дортмунда и на 49 утакмица постигао је 76 голова.

Његов идол и саветник је Пјер-Емерик Обамејанг, који је сада члан Арсенала, али док је био у Дортмунду водио је рачуна о тинејџеру Мукоку.

Све је то испратио и Најки, који је на крају потписао десетогодишњи уговор са дечаком, вредан 10 милиона евра. За почетак. Нема дилеме да ће се већ за коју годину, ако се испостави да Јусуфа Мукоко јесте оно што сви верују да ће бити, тај уговор драстично да се „појача“.

Немачки медији шпекулишу да је био Дортмундов план да Јусуфа упише и минут-два за први тим црно-жутих до краја сезоне, мада је питање да ли ће се то десити, јер ће се водити жестока борба са Бајерном за титулу до последњег кола.

На крају, не можемо да се не сетимо многих таквих дечака који су били предодређени за светске звезде, као што је Јусуфа Мукоко, а на крају нису направили ништа у каријери. Сећамо ли се, рецимо, Фредија Адуа, који је чак дошао и до Јагодине?

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар