Momčić od 14 godina, dobio ugovor od 10 miliona evra!

Jusufa Mukoko već može da razmišlja o penziji! Novac fudbal pokreće – 14-godišnjaku ugovor od 10 miliona evra! Najtalentovaniji fudbaler uzrasta do 14 godina Jusufa Mukoko već je postao milioner.

Fudbal 17.04.2019 | 21:05
Momčić od 14 godina, dobio ugovor od 10 miliona evra!
Naime, vunderkind Borusije Dortmund je dobio desetogodišnji sponzorski ugovor od kompanije "Najki" vredan čak 10 miliona evra.

Ugovor uključuje klauzule i podsticaje u zavisnosti da li će da igra u Bundesligi i sličnim takmičenjima.

Mladi Nemac poreklom iz Kameruna dominira u konkurenciji fudbalera od 17 godina gde je postigao 76 golova na 49 utakmica.

U juniorskoj ligi je ove sezone postigao 36 golova i zabeležio 6 asistencije na 21 nastupu.

Talentovani napadač sa Borusijom ima ugovor do leta 2022. godine, a već se spekuliše da je na meti Barselone.



Svet fudbala je potpuno poludeo. Dečak od 14 godina već sada je postao milioner i praktično da može još pre punoletstva da razmišlja o penziji. Jusufa Mukoko, najtalentovaniji fudbaler sveta u uzrastu do 14 godina, dobio je ugovor od 10 miliona evra!

I to mu novac nije ugovorom obećao njegov klub Borusija Dortmund, već američki gigant Najki, koji je procenio da će Mukoko biti najbolji fudbaler sveta i želi da već sada ugrabi tu zlatnu koku i veže je uz sebe za godine koje dolaze. Uostalom, ako dečko i omane i ne ispuni očekivanja, sitan je to novac za ovu kompaniju, nema prevelikog rizika.

Jusufa Mukoko je, kako kažu, sledeća velika stvar u svetskom fudbalu. Iako ima samo 14 godina, sve su procene da će dominirati terenima na svim meridijanima. Mladi nemački fudbaler nastupa za tri godine stariju selekciju Dortmunda i na 49 utakmica postigao je 76 golova.

Njegov idol i savetnik je Pjer-Emerik Obamejang, koji je sada član Arsenala, ali dok je bio u Dortmundu vodio je računa o tinejdžeru Mukoku.

Sve je to ispratio i Najki, koji je na kraju potpisao desetogodišnji ugovor sa dečakom, vredan 10 miliona evra. Za početak. Nema dileme da će se već za koju godinu, ako se ispostavi da Jusufa Mukoko jeste ono što svi veruju da će biti, taj ugovor drastično da se „pojača“.

Nemački mediji špekulišu da je bio Dortmundov plan da Jusufa upiše i minut-dva za prvi tim crno-žutih do kraja sezone, mada je pitanje da li će se to desiti, jer će se voditi žestoka borba sa Bajernom za titulu do poslednjeg kola.

Na kraju, ne možemo da se ne setimo mnogih takvih dečaka koji su bili predodređeni za svetske zvezde, kao što je Jusufa Mukoko, a na kraju nisu napravili ništa u karijeri. Sećamo li se, recimo, Fredija Adua, koji je čak došao i do Jagodine?

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar