Партизанове бројке...

Рикардо као драгстор, Николић први асистент, а укупно 11 бодова мање него лани! Нападач са Зеленортских острва игра сезону каријере у Хумској.

Фудбал 11.04.2019 | 23:00
Партизанове бројке...
Није никакво чудо што Рикарду Гомешу опада продуктивност у последње време када најбољи стрелац Партизана „ради“ као драгстор. Бројке говоре да је тамнопути нападач црно-белих не само убедљиво најефикаснији у тиму, него је провео и највише времена на терену од свих играча у екипи.

Партизан је одиграо до сада 41 утакмицу на сва три фронта, а Рикардо Гомеш је пропустио само две! И то против Колубаре у Купу и против Земуна у првом делу сезоне, у Горњој Вароши. На свим осталим мечевима момак са Зеленортских острва је био на терену и то као стартер, мада није баш све одиграо до краја. На 39 утакмица постигао је Гомеш 20 голова, што говори да је био стрелац на скоро сваком другом мечу.

Оно што гола статистика не говори: Рикардо Гомеш је био осуђен од почетка сезоне да "гине" на скоро свакој утакмици, јер је Партизан од августа остао на само њему као класичном нападачу. Огњен Ожеговић је пре септембра послат на позајмицу у Русију, док је Дејан Георгијевић дошао у јануару, али је до сада саставио свега 35 минута на терену.

Други по броју одиграних утакмица и минута је штопер Марк Валијенте, који је 37 пута био у тиму Партизана од почетка сезоне. Он је све што је почео и завршио, тако да када се све сабере, на терену је провео само 28 минута мање од Рикарда.

По броју одиграних утакмица следе Саша Здјелар са 36, Данило Пантић са 35, док су Владимир Стојковић и Немања Г. Милетић по 32 пута били на терену.

Зна и говор бројки да завара, па рецимо, Александар Шћекић има 20, а Ђорђе Ивановић има 19 наступа ове сезоне, али је драстична разлика када се погледа минутажа: црногорски везиста је на терену провео 1.445, а српски крилни нападач свега 842 минута. У преводу, Шћекић је играо као стартер, а Ивановић угладном улазио с клупе, па у просеку гледано, игра мање од полувремена по наступу.

Најбољи стрелац Партизана је Рикардо Гомеш са 20 голова на свим фронтовима, а следе га Немања Николићса осам, Данило Пантић и Горан Закарић са по шест, Немања Милетић са пет... Укупно 15 фудбалера се ове сезоне уписивало у стрелце. Најбољи просек има Марко Јевтовић: одиграо је једну утакмицу, на њој постигао гол и отишао потом у Турску.

Од играча са већом минутажом, Саша Здјелар и Небојша Косовић, који је отишао у Казахстан пре неколико дана, нису постизали голове.

Када су асистенције у питању, предњаче Немања Николић и Марко Јанковић са по осам, с тим што црногорски репрезентативац од фебруара "намешта" голове у Серији А. Шест додавања за гол има Данило Пантић, а пет Горан Закарић.

Играч који је највише пута замењен током сезоне је Данило Пантић, који 16 пута није завршио утакмицу, иза њега су Небојша Косовић и Марко Јанковић са по 11 пута, док је са клупе најчешће улазио Ђорђе Ивановић- 11 пута.

Партизан је у регуларном делу текуће сезоне освојио 11 бодова мање него пре годину дана у истом периоду. После 30 кола у пролеће 2018. црно-бели су имали 20 победа, седам ремија и три пораза, уз гол-разлику 59:23. Данас имају и мање постигнутих и више примљених голова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар