Partizanove brojke...

Rikardo kao dragstor, Nikolić prvi asistent, a ukupno 11 bodova manje nego lani! Napadač sa Zelenortskih ostrva igra sezonu karijere u Humskoj.

Fudbal 11.04.2019 | 23:00
Partizanove brojke...
Nije nikakvo čudo što Rikardu Gomešu opada produktivnost u poslednje vreme kada najbolji strelac Partizana „radi“ kao dragstor. Brojke govore da je tamnoputi napadač crno-belih ne samo ubedljivo najefikasniji u timu, nego je proveo i najviše vremena na terenu od svih igrača u ekipi.

Partizan je odigrao do sada 41 utakmicu na sva tri fronta, a Rikardo Gomeš je propustio samo dve! I to protiv Kolubare u Kupu i protiv Zemuna u prvom delu sezone, u Gornjoj Varoši. Na svim ostalim mečevima momak sa Zelenortskih ostrva je bio na terenu i to kao starter, mada nije baš sve odigrao do kraja. Na 39 utakmica postigao je Gomeš 20 golova, što govori da je bio strelac na skoro svakom drugom meču.

Ono što gola statistika ne govori: Rikardo Gomeš je bio osuđen od početka sezone da "gine" na skoro svakoj utakmici, jer je Partizan od avgusta ostao na samo njemu kao klasičnom napadaču. Ognjen Ožegović je pre septembra poslat na pozajmicu u Rusiju, dok je Dejan Georgijević došao u januaru, ali je do sada sastavio svega 35 minuta na terenu.

Drugi po broju odigranih utakmica i minuta je štoper Mark Valijente, koji je 37 puta bio u timu Partizana od početka sezone. On je sve što je počeo i završio, tako da kada se sve sabere, na terenu je proveo samo 28 minuta manje od Rikarda.

Po broju odigranih utakmica slede Saša Zdjelar sa 36, Danilo Pantić sa 35, dok su Vladimir Stojković i Nemanja G. Miletić po 32 puta bili na terenu.

Zna i govor brojki da zavara, pa recimo, Aleksandar Šćekić ima 20, a Đorđe Ivanović ima 19 nastupa ove sezone, ali je drastična razlika kada se pogleda minutaža: crnogorski vezista je na terenu proveo 1.445, a srpski krilni napadač svega 842 minuta. U prevodu, Šćekić je igrao kao starter, a Ivanović ugladnom ulazio s klupe, pa u proseku gledano, igra manje od poluvremena po nastupu.

Najbolji strelac Partizana je Rikardo Gomeš sa 20 golova na svim frontovima, a slede ga Nemanja Nikolićsa osam, Danilo Pantić i Goran Zakarić sa po šest, Nemanja Miletić sa pet... Ukupno 15 fudbalera se ove sezone upisivalo u strelce. Najbolji prosek ima Marko Jevtović: odigrao je jednu utakmicu, na njoj postigao gol i otišao potom u Tursku.

Od igrača sa većom minutažom, Saša Zdjelar i Nebojša Kosović, koji je otišao u Kazahstan pre nekoliko dana, nisu postizali golove.

Kada su asistencije u pitanju, prednjače Nemanja Nikolić i Marko Janković sa po osam, s tim što crnogorski reprezentativac od februara "namešta" golove u Seriji A. Šest dodavanja za gol ima Danilo Pantić, a pet Goran Zakarić.

Igrač koji je najviše puta zamenjen tokom sezone je Danilo Pantić, koji 16 puta nije završio utakmicu, iza njega su Nebojša Kosović i Marko Janković sa po 11 puta, dok je sa klupe najčešće ulazio Đorđe Ivanović- 11 puta.

Partizan je u regularnom delu tekuće sezone osvojio 11 bodova manje nego pre godinu dana u istom periodu. Posle 30 kola u proleće 2018. crno-beli su imali 20 pobeda, sedam remija i tri poraza, uz gol-razliku 59:23. Danas imaju i manje postignutih i više primljenih golova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar