Најзахвалнији играч у Европи - Хјонг Мин Сон!

Фантастични Корејац у последњих годину дана постигао 20 голова и забележио осам асистенција за Тотенхем и национални тим.

Фудбал 10.04.2019 | 17:45
Најзахвалнији играч у Европи - Хјонг Мин Сон!
Када бисте морали да се одлучите за једног играча, који је из другог плана донео највише свом тиму, нема сумње да би то био фантастични нападач Тотенхема Хјонг Мин Сон. Изванредни Корејац је свој изузетни напредак у протеклом периоду крунисао ове вечери и голом против Манчестер Ситија донео Тотенхему значајну предност у првом четвртфиналном мечу Лиге шампиона.

Просто је невероватно шта је све овај играч успео да учини за протеклих 12 месеци. Постигао је 20 голова и забележио осам асистенција за Тотенхем и репрезентацију Јужне Кореје, дао је гол Немачкој на Мундијалу, освојио је Азијске игре са својом селекцијом, постигао је победононе голове у мечевима са Њукласлом и Вест Хемом и коначно одлучио вечерашњи меч.

Тотенхем пун самопоуздања одлази за Манчестер, где ће за осам дана на Етихаду бранити минималну залиху.

"Као тим никада не одустајемо. Боримо се свих 90 минута. Били смо одлучнији од њих и заслужено победили. Волим овај стадион, невероватно је играти овде и веома сам захвалан што ми је пружена прилика да то учиним", рекао је Сон после утакмице.

Корејац је на терену у главној улози замени Харија Кејна, који се нажалост поново повредио.

"Надам се да није толико лоше, нисмо знали шта се тачно десило, али смо остали снажни. Лукас Моура нам је донео свежину и завршили смо меч на прави начин. Биће тешко у реваншу, али смо показали да можемо да се боримо. Само треба да уживамо као данас и боримо се сви заједно", додао је Сон.

Сон је у Тотенхем стигао на лето 2015. године из Бајер Леверкузена за 30.000.000 евра, а прошлог лета је продужио уговор са Певцима до лета 2023. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар