Najzahvalniji igrač u Evropi - Hjong Min Son!

Fantastični Korejac u poslednjih godinu dana postigao 20 golova i zabeležio osam asistencija za Totenhem i nacionalni tim.

Fudbal 10.04.2019 | 17:45
Najzahvalniji igrač u Evropi - Hjong Min Son!
Kada biste morali da se odlučite za jednog igrača, koji je iz drugog plana doneo najviše svom timu, nema sumnje da bi to bio fantastični napadač Totenhema Hjong Min Son. Izvanredni Korejac je svoj izuzetni napredak u proteklom periodu krunisao ove večeri i golom protiv Mančester Sitija doneo Totenhemu značajnu prednost u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona.

Prosto je neverovatno šta je sve ovaj igrač uspeo da učini za proteklih 12 meseci. Postigao je 20 golova i zabeležio osam asistencija za Totenhem i reprezentaciju Južne Koreje, dao je gol Nemačkoj na Mundijalu, osvojio je Azijske igre sa svojom selekcijom, postigao je pobedonone golove u mečevima sa Njuklaslom i Vest Hemom i konačno odlučio večerašnji meč.

Totenhem pun samopouzdanja odlazi za Mančester, gde će za osam dana na Etihadu braniti minimalnu zalihu.

"Kao tim nikada ne odustajemo. Borimo se svih 90 minuta. Bili smo odlučniji od njih i zasluženo pobedili. Volim ovaj stadion, neverovatno je igrati ovde i veoma sam zahvalan što mi je pružena prilika da to učinim", rekao je Son posle utakmice.

Korejac je na terenu u glavnoj ulozi zameni Harija Kejna, koji se nažalost ponovo povredio.

"Nadam se da nije toliko loše, nismo znali šta se tačno desilo, ali smo ostali snažni. Lukas Moura nam je doneo svežinu i završili smo meč na pravi način. Biće teško u revanšu, ali smo pokazali da možemo da se borimo. Samo treba da uživamo kao danas i borimo se svi zajedno", dodao je Son.

Son je u Totenhem stigao na leto 2015. godine iz Bajer Leverkuzena za 30.000.000 evra, a prošlog leta je produžio ugovor sa Pevcima do leta 2023. godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar