Пореска кирију плаћа Додику

Синиша Додик, познато име из садржаја црне хронике, има зграду, Маричић је изнајмљује за око 200. 000 КМ на годишњем нивоу!

Република Српска 10.04.2019 | 07:37
Пореска кирију плаћа Додику
О условима у којима раде службеници Владе Републике Српске, доскорашњи директор Службе за заједничке послове Горан Маричић годинама је водио рачуна. Борио се против прокишњавања зграде која је коштала 200 милиона КМ, набављао лож уље, поправљао надстрешнице и хидропостројења, ширио ИТ мрежу, набављао службена одијела и кравате и стајао на бранику извршне власти пред насртајем љубопитљивих новинара.

Сада је ред да се позабави стањем у Пореској управи РС, на чијем је челу замијенио актуелну министарку финансија Зору Видовић. Новца, испоставило се, има па је за запослене у Подручној јединици Источно Сарајево тражио модерност, удобност и пријатан поглед на околину. Просторије Министарства финансија РС, у којим су радили претходних година, биле су „премалене, неусловне и с лошим електричним и ИТ инсталацијама“.

Додик на сваком згодном мјесту

Тако Синиша Додик, познато име из садржаја црне хронике, има зграду, Маричић је изнајмљује за око 200.000 КМ на годишњем нивоу!



Како по Закону о јавним набавкама Босне и Херцеговине није дужан да распише тендер, посао је склопљен по кратком поступку. Већ од 25. марта службеници су преселили на нову локацију.

„Просторије које је до сада користио Подручни центар Источно Сарајево, а које су у власништву Министарства финансија РС, нису биле условне за обављање пословних активности, због дотрајалости објекта, велике потрошње електричне и топлотне енергије, док би реконструкција тих просторија захтијевала велика финансијска средства. 

Уговор о закупу закључен је са фирмом 'Галеб Интернационал' Источно Ново Сарајево. Простор је површине 821 м2, а цијена мјесечног закупа по квадрату простора је 17 КМ“, потписао је Маричић, али заборавио да напомене да је ово цифра без урачунатог пореза на додату вриједност.

Тек накнадно у Пореској управи за Журнал потврђују да мјесечно за луксуз у Додика дају 16.330 КМ, годишње 195.956 КМ!

Директор ПУ РС напомиње да је на челу „Галеба“ директор Владимир Минић и тако покушава да прикрије општепознату чињеницу. А општепознато је да је „Галеб Интернатионал“ породична фирма Синише Додика, некадашњег посланика СНСД у Народној скупштини РС и бјегунца пред законом, иза које власнички стоје мајка Богданка Додик и брат Љубиша Додик. Закуп је потписан па нека све остане у џеповима актера највећих криминалних прича и каналима владајуће странке.

Подсјетник на црнохроничне дане бизнисмена

Звучно презиме и страначке везе улиле су довољно страха у кости. 

Журнал је 29. маја 2017. године објавио да је источносарајевски Додик оштетио „Путеве Републике Српске“ за 3,5 милиона КМ, након чега је побјегао у Србију. Главна тужитељка БиХ Гордана Тадић била је „сагласна с Озренком“ и није пристала на расписивање међународне потјернице.     



„Нисам сагласна ако има држављанство Србије. Покушати путем међународне правне помоћи”, написала је тужитељка Озренка Нешковић.

Додик је БиХ напустио 27. октобра 2016. Наредба за његово хапшење издата је 7. новембра те године и то „због основане сумње да је починио кривично дјело давање дара или другог облика користи за трговину утицајем“. У оквиру истог предмета, Државна агенција за истраге и заштиту СИПА је, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапсила Драгана Вукајловића, службеника Канцеларије за разматрање жалби БиХ, који је примио 40.000 КМ мита од Синише Додика како би његовој фирми „Електроунион“ омогућио да незаконто стекне 3,5 милиона марака.

Вукајловић је током истраге признао да је примио мито те да му је новац обећао и предао управо Додик. У документима истражних органа наведено је да се „Електроунион“ уопште није пријавио на тендер “Путева”, али да се ипак жалио Канцеларији за жалбе. Након тога на сцену је ступио Синиша Додик који је подмитио Вукајловића како би Канцеларија прихватила његову притужбу, те му, на основу тадашњих одредби Закона о јавним набавкама, омогућио да као “оштећеној фирми” буде исплаћено 10 одсто вриједности уговореног посла – односно 3,5 милиона марака.

Име Синише Додика у вези је и са изборним преварама у Источној Илиџи 2016. године. Тада је ухапшен са колегом по чланској карти Раденком Мирковићем. Након саслушања у Тужилаштву БиХ, обојица су пуштени на слободу. Додик је након тога побјегао у Србију, јер је добио информације да тужиоци против њега воде озбиљнију истрагу која се односи на незаконитости у вези с тендером путева “Путевима ”. У Србију је прешао 27. октобра 2016. године у 10 часова и 27 минута. Петнаест дана касније СИПА је ухапсила његове сараднике – Драгана Вукајловића и Душка Лазаревића. У априлу прошле године СИПА-и се предао и Додик, али је код куће имао недовршеног бизниса.

Додик у свијету фискалних каса

Ту свакако није крај, јер је способни Додик имао уплива и у процесу фискализације у РС. Све је почело тако што је „Микроелектроника“ из Бањалуке једина имала овлаштење за производњу и продају фискалних каса. Та неправда је исправљена, али, како су писали медији, тек у другом кругу фискализације када је највећи дио посла већ био обављен. Главни дистрибутер „Микроелектронике“ од Зворника до Требиња био је Синиша Додик и његов „Галеб Интернатионал“.

Према подацима које је прије неколико година објавио Дејан Арнаутовић, шеф продаје у „Галебу“, фирма је у процесу фискализације испоручила укупно 3.000 каса и пратеће опреме. „Микроелектроника“, умјесто да производи властите касе, набављала их је из Бугарске, препакивала и посредством „Галеба“ и других дистрибутера препродавала домаћим пореским обвезницима по знатно вишим цијенама. Према тадашњим новинарским изворима, бугарску касу модел „ДП 500“ „Микроелектроника“ је набављала за 80 КМ, а након препакивања, као модел „Импера“, продавала за 1.058 КМ. Каса са штампачем коштала чак 1.923 КМ. Вишемилионска добит „Галеба“ била је преочигледна.

Милиони за брата министарке Решић

Но, вратимо се порезницима који добро воде рачуна о СНСД, али и родбинско-коалиционим везама па су почетком године, а објавио је портал Цапитал, за два милиона КМ купили пословни простор у Приједору. Посао је започела садашња министарка финансија Зора Видовић и то са фирмом „Агент Енеx“ чији је власник Неџад Решић, брат ДНС-ове министарке управе и локалне самоуправе РС Лејле Решић.

Брат Решић је у септембру 2017. године понудио на продају пословни простор у изградњи уз могућност одгођеног плаћања, а Видовићева је некретнина-шопинг у Приједору предвидјела планом набавки за 2018. и навела да је предмет куповине изузет из Закона о јавним набавкама БиХ.

Овај пословни простор, према писању Цапитала, ПУ РС је купила на четири рате, а посљедња на наплату доспијева 2021. године.

(зурнал.инфо)

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Милојко

10.04.2019 05:46

Пусти корупцију и криминал. Бице рата,сутите, Бице рат. Добро је Како мозе бити. Бице рата.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

10.04.2019 06:56

Само да рата небуде, а што се тиче намјештања , неможе баш свако , мораш бити члан секте, сам прес. Додик то рекао.

Name

ре Милојко

10.04.2019 07:11

Рата це бити, само СФОР и даље стоји у Мадјарској али и у НиХ, некако рекосе да у 30 минута могу сзбомбардовати све вазне локације по БиХ и у 24х преко хрватске бити на кљуцним мјестима. Какво це то рата бити? То само Додк-овце и Бакир-овде могу о томе да прицају. РАТА ХОЦЕ БИТИ, али кад Еуропе удје у Рат онда це Балкан бити збрисан, бит це стоваристе отпада, народ није вакцинисан нек мало убаце вируса и ријесе пробле. Ма какав народ ово су демони није народ, јер да је народ имао би дусу.

Name

РУГИПП

10.04.2019 07:19

У Геодетској управи -РУГИПП, Станковић, син Буде кума Додикова је приватизовао РУГИП, купује пословне просторе за катастре од тајкуна по дупло већим цијенама од трже и мали арчи милионе, измјешта катстре из објеката где су били 50-100 година и метнуо их у приватне куће, на периферијама. Има ли СИПЕ да га истражи.

Name

ре

10.04.2019 07:22

Овај СинисаДодик бас прави криминалац онај кокосар,украде кокос у селу и онда се крије од комсилука, тако и овај покрао пар милиона и сада ко мис у Србији се крије

Name

Стварност

10.04.2019 08:06

Пред изборе су "горели" портали од коментара за "свиће" и "под заставом". Луди народ се напалио, хоће брат брату и комшија комшији очи да ископа због странке, а сада као и до сада, пар мјесеци после избора, удружила се и позиција и опозиција и до следеће предизборне кампање дери буџет максимално. А тај исти народ ће поново пред изборе да се напали, на исту или неку другу јефтину фору и да гласа за кубик шљунка, квадрат асвалта, 50 км, празно обећање и сл. и тако до коначне пропасти..

Name

СНСД

10.04.2019 08:10

То брацо само крадја и крадја.Неограницено.Овај капуцинер се бас презива ко нас Минхаузен па оцито има одресене руке.А сад га Плацко прихватио јер он братски воле мафијасе с ову страну Дрину.Имал иста у насој Републики да није мафијаслук.Имал и камен у Истоцном Сарајеву да га мајка мафија није пиставила.

Name

ре 007

10.04.2019 09:00

кокосар, види му фаце

Name

МЕГАЛОМАНИЈА

10.04.2019 09:09

Је ста је ових цобана мегаломана,ста це таква зградурина за подруцне "политицке установе"РСу који нема ни милијон становника а свки дан их је мање довољно да се управља из БЛ. Све остало је ухљебљење бираца

Name

Ана

10.04.2019 09:34

Снсд призива рат

Name

Милко

10.04.2019 12:48

мени је вазно да има застава у Додиковом кабинету. Кога брига за пљацку и паре. За нас сиротињу паре ионако нису потребне. А и кваре људе.

Name

Домацица Радојка

10.04.2019 13:47

Овако несто како је написано треба пријавити милицији. Гацо це да све те непријатеље система санкционисе!

Name

ДД

10.04.2019 05:48

Марицицу таксисто, ко те стави на мјесто директора переске управе РС, па људи моји све је ово отишло у п.м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

10.04.2019 07:15

Пре 20 година сам долазио па људи се надали нецем, али је пропадало полако, мада су се дизали кредити и љепиле плоцице по парковима, а сада, задњих 10 сваке године веца сиротиња, казу Бања Лука туристицки центар, па опљацкасе ме на Паприковцу ткз Клиницки Универзитетски центар пун наркомана, кад сам отисао у полицију да пријавим инспектор ми буквално забио пацо, кад га је фрљацио у лице. И? Молио сам га да макар написе да сам долазио, казе нецу ја теби ниста да написем. И ста би од тога. Од тога би да осигуравајуце друство моје је рекло да се у БиХ не долази јер је то земја са ризиком. Све сто вам се деси сами сте криви. Па ви додите у велепни туристицки центар.

Name

За Шведску

10.04.2019 08:41

Све си у праву што је написано. Али морам ти рећи да сте и ви нама ( намученим душама ) досадили и то много. Само нешто паметујете.Отишли сте и који вас враг тјера да пратите шта се дешава овамо. Још сваки минит слободног времена проводите овде. не може се граница нормално прећи цијело љето од вас.

Name

ре за Шведску

10.04.2019 12:55

Вала баш и нек си му рекао. Пуна капа нам је тих “успјелих у животу” који знају као све шта и како. Ето у Шведској нема наркомана и не краде нико ништа. И нека је тако по твојој причи. Који ћеш онда ђаво у “земљи великог ризика”

Name

НН

10.04.2019 05:49

Горан Марициц, па људи моји кад је он директор пореске мора ово све пропасти. фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

10.04.2019 07:33

Неможе пропасти оно што је пропало. Није то само у пореској, то је свуда. У Геодетској републичкој главно је Додиково кумче Станковић који је себи преко те управе укњижио 400 дулума државне земље-пољл. школе, а то му је урадила земљишна мафија Деурић-кум мафије и помоћници; Боса дир. Стојчиновић, пом.дир....

Name

@НН

10.04.2019 10:41

човјек је Србин, шта ти хоћеш, замисли да је на тој позицији неки способан Бошњо, пу пу пу

Name

Тања

10.04.2019 11:24

Е па вала боље и Босњо који је добар цовјек него тај твој Србин који крв на сламку пије овом народу!!! Поготово дијелу народа који покусава да зиви од свог рада али му овакви попут овог Марицица и његових поданика не дају!! Води себи куци тог Србина!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

БЛ

10.04.2019 05:50

Добар је наш народ кад трпи овај сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

10.04.2019 07:17

Ово није народ вец демони, уселили су се пре 30 и несто година и полако су преузели дусу, неколико је успијело избијеци а сад како Њемацка улази при рецесији отворит це границе за све раднике који било ста хоце да раде. Овде није народ овде зиве Додик-Бакир--овце и демони.

Name

ре цхристиан сwеден

10.04.2019 12:57

А гдје овдје јаране? У Штокхолму и Халмстаду? Мани се ти нас и наших демона. Уживај у Швецкој!

Name

ЗЗ

10.04.2019 05:55

Ово је људи отворена пљацка народа, треба бјежати одавде што прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

10.04.2019 06:57

Нема бјежања, сви на Улицу, доста више додика и снс ЛОПОВА ! - ДО КАДА ЋЕ МО ЋУТАТИ? РЕВОЛУЦИЈА..

Name

Цхристиан Сwеден

10.04.2019 07:17

Ја сам то сконтао пре 25 година, и отисао. А ви који сад идете идете да будете робље али са правима.

Name

Владимир

10.04.2019 07:35

Па бјежи ко те држи...

Name

Милован Славниц

10.04.2019 06:02

ОЗРЕНКА НЕСКОВИЦ МУ ЈЕ БИЛА ТУЗИТЕЉИЦА,СВЕ ЈЕ ЈАСНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРАНСПАРЕНТНО

10.04.2019 06:04

У Добоју Обрен Петровић бивши градоначелник за потребе Агенције за развој малих предузећа и поред великог броја празних просора у власништву града изнајмљује простор Мирослава Лазића,Начелника инспекције и за то из очерупаног градског буџета мјесецно издваја седам хиљада км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадници

10.04.2019 06:10

све мој до мојега.....фуј....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погледај фотографију!

10.04.2019 06:24

Е, за овакве кретене и бандите смо се ми борили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан

10.04.2019 07:18

Зивио Додикистан!

Name

ФФ

10.04.2019 08:35

Све на голи оток. За лијекове име требало

Name

зазмури баа

10.04.2019 06:35

под заставом српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

10.04.2019 06:38

Од малог шмрље, избјеглице у Миљевићима до таквог кримоса уз сагласност врха Снсд и лично Милорада Додика и локалних општинских ухљеба,. О бозе има ли те загрми и сатари овај ужас на земљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2019 06:59

Има изглед психопате,тиранина...ха,трази просторију са погледом!Јадна земљо,ста си доцекала!?

Name

КАКВА КАТАСТРОФА!

10.04.2019 06:41

Да су нам ликови из Алан Форда, боље би прошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колибри

10.04.2019 06:44

Ма овај јадник је само карика у ланцу. И то мања. Он јw војник који це платити на крају а официр који је стратег це профитирати и избјеци казну. А ко је стратег, то је питање!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

10.04.2019 06:45

Па гдје ми живимо куку нама. Немам жеље за животом уопште. У врху све криминалац до криминалца. Долазе и трком одлазе привредници из других држава кад виде с ким имају посла. Јадна нам мајка с овим лоповима. Неће они стати док ми сви не поцркамо. И треба нам тако кад смо мутави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејанпд

10.04.2019 06:55

Тај објекат у Приједору и цијелу прицу око тог криминалног поступка, новинари би могли мало детаљније истразити, ако ниста друго, а оно бар због цињенице да ПУ у Приједору има огромну властиту зграду, наслиједјену од некадасњег СДК, која је прављена осамдесетих година, а израдјена је од армирано-бетонских и целицних материјала, по тада, најмодернијим стандардима, практицно као трезор, те је било, евентуално потребно само изврсити унутрасње реновирање, сто би костало знацајно мање, па се поставља питање, ста це бити даље са том зградом, да ли це ПУ каснити са ратама да би се Недзад доцепао те зграде или...? Даље, објекат купљен од Недзада, по пројекту је стамбено-пословни, па је тек након куповине преправљан, како би послузио за сврхе ПУ, те изгледа као некакав принудни смјестај или привремено рјесење, уопште гледано, све је обавијено велом мистерије. Бице интересантно у будуцности видјети ста су све Ресици са партнерима урадили у Приједору, али и сире, испливаце то некад, нема везе сто це бити касно као и сав остали свакодневни криминал у спрези са власти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦД

10.04.2019 07:13

Тако и начелник Општине Брод изнајмљује кућу Граничној полицији, а празног простора ( у власништву Општине ) колико хоћете. Али он се иначе представља као фини чико...ма кад размислим узалуд му све. И он то зна, што је трагикомично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

10.04.2019 07:22

лаку ноц РЕП,СРПСКА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

10.04.2019 07:33

Кога брига за криминал и корупцију, хоцемо да видимо како додик црта границе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

10.04.2019 08:12

Браво дечко....

Name

Борац рс

10.04.2019 07:33

Згадише ми републику за коју сам се борио и за коју би некада дао живот без размишљана. Директори пореске управе морају бити стручни и поштени а ми имамо бабетине и дебиле . Лопужа до лопуже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулија

10.04.2019 11:25

Заборавио си напоменути нафракане напумпане спонзорусе у виду квази инспекторки које се изивљавају над народом. Мозе им се вала кад их трпимо цутке.

Name

Лолиц

10.04.2019 07:34

Ово је гори криминал од албанских пелена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо неко

10.04.2019 07:35

Али екипа пљацка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

10.04.2019 07:36

Народ је глуп и тацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

моја кућа

10.04.2019 08:33

Под значкицом српске.

Name

БОЗО

10.04.2019 08:51

ОВАКВОМ НАРОДУ ТАКО И ТРЕБА САМО ЦУТИТЕ И ГЛЕДАЈТЕ И ПРИЦАЈТЕ КАКО СЕ НЕМОЗЕ ЗИВЉЕТИ НИСАМ ЦЛАН НИТИ ЈЕДНЕ СТРАНКЕ ТАКВЕ НЕМА ЈОС НЕМАМ НИТИ ЈЕДАН ФЕНИНГ БИЛО КАКВОГ ПРИМАЊА ПА НИСАМ ПОЛЕТИО ЗА НИХОВИХ 50 км

Name

Бозе има ли те

10.04.2019 08:07

Брацни пар са солидним примањима ради цитав радни вијек и не мозе ни солидну викендицу купити, а они за бар година пистану милионери. И сад васпитавај дијете да буде постен и добар цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОЗЕ ИМА ЛИ ТЕ

11.04.2019 05:17

У овој структури власти не постоји висе ријец "ПОСТЕН".Такви су за њих фукаре јер немају.Пандам ријеци постен је красти а они за те људе казу "СНАСЛИ СУ СЕ".

Name

И Сарајево

10.04.2019 08:17

Овај Синиса Додик је модерна верзија Дјоке Клепица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино

10.04.2019 09:04

момче хаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разгледница из најсрецније земље Европе

10.04.2019 09:20

Канцеларијски простори су узроковали велике трошкове, а начин рада се у међувремену промијенио (флексибилно радно вријеме и могућност рада са било ког мјеста), због чега је било потребно потребно преформулисати и саму намјену, величину и начин опремања канцеларијског простора. Како је рад сада мобилан и захваљујући информационим технологијама може се обавити са било ког мјеста (уз помоћ лаптопа од куће, викендице и сл.) било је очигледно да ће канцеларије евентуално служити само за састанке и чак већи дио дана бити празне. Одлучено је да се смањи величина канцеларијских просторија и да се опреме на начин да нико нема стриктно своју канцеларију или столицу. Запослени имају ормариће за чување својих пословних докумената и свакодневно, уколико имају потребу да раде у канцеларији проналазе слободно мјесто гдје могу сједити. Тиме је смањена величина канцеларијског простора и остали трошкови опремања и одржавања овог простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богатас

10.04.2019 10:11

Овом се на фаци види да је хостаплер и пробисвјет,одмах у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

10.04.2019 11:52

Данас су бједни пензионери добили бједне мизерне и никакве јадне пензије. Не мозе им бити за лијекове. Е ТО ЈЕ ДРЗАВА!!!! Све криминалац до криминалца на власти и полозају. ДАЛ СЕ БАР НЕКАД ПОСТИДИТЕ!!!!. Народ у бједи цути и трпи. ДОКЛЕ!!!! Под хитно би се требала оформити струцна комисија медицинских струцњака, која би се забавила, испитала и проуцила структуру и градју и функцију мозгова свих људи на власти у овој дрзави. Оцито да је проблем у менталној функцији о расудјивању и нормалном раду ЦНС.

Name

XYЦ

10.04.2019 13:11

ЖИВИЛИ СВИ ДОДИЦИ И ЊИХОВИ КУМОВИ! ЖИИИИВИИИЛИИИ!!! ЈОШ СТОТИНУ ГОДИНА ПОБЈЕЂИВАЛИ! ВИ СТЕ ГАРАНТ ОПСТАНКА СРПСКЕ! ПЕНЗИОНЕРИ ШТА ХОЋЕТЕ? ПОВЕЋАЊЕ, ААА. К...Ц ПОВЕЋАЊЕ. ЗАР ВАМ ЈЕ МАЛО 1-2,7% ГОДИШЊЕ. МАЛО ВАМ , АА. ГЛАСАЧИ ГАЛСАЈТЕ ЗА ДОДИКЕ И КУМОВЕ. ДОБИЋЕТЕ ПОСАО, ДА ЧИСТИТЕ ДОДИКОВЕ ЗГРАДЕ, НЕКО МОРА И ТО РАДИТИ ИЛИ У ЊЕМАЧКУ. ШИРОКО ВАМ ПОЉЕ. САМО ГУРАЈТЕ (И ГЛАСАЈТЕ). УМЈЕСТО ДА ЈЕ ОВАЈ НАРОД СРЕТАН , СТАЛНО НЕШТО ГУНЂА. ПА КОЛИКО ВАМ ЈЕ ПУТА ПРЕДСЈЕДНИК РЕКАО ДА СЕ НИГДЈЕ БОЉЕ НЕ ЖИВИ НЕГО У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГГ

10.04.2019 17:49

Свака част на коментару. Он добро живи сигурно

Name

Али бас

11.04.2019 15:16

Љигав цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Папиц

11.04.2019 20:14

Гален добио Кредит НОВЕ БАНКЕ . Издао им простор и неце ниста вратити . Екипа : Радовиц , Авлијас , Додик сви из И.Сарајева Извукли ПАРЕ и ундистили НОВУ БАНКУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

12.04.2019 12:00

У овај земљи Прво треба покрасти па постајес ПОСЛАНИК РС. Па посланик у БИХ и на крају све постане твоје . Умлесто кад покрадес у затвор . Поремецен систем умјесто у затвор ти добијас ФУНКЦИЈУ

Name

АКЦИОНАР

12.04.2019 22:38

Да би се амнестирали од крадје и покрадених осталих акционара , побјегли у Политику . Знаци укради и бјези у политику .....

Name

Узас

12.04.2019 08:36

И то Народни посланик?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

12.04.2019 22:44

Плаца му пореска , плаца му Банка итд...... Само политицарима то полази за руком да од институција узимају ПАРЕ . А институције народне. ТО ИМА САМО У ТАНЗАНИЈИ АКО И ТАМО ИМА