Гвардиолина највећа бољка...

Само три победе на последњих 15 мечева?! Поражавајући биланс једног од најбољих тренера на свету!

Фудбал 10.04.2019 | 16:15
Гвардиолина највећа бољка...
После хегемоније коју је успоставио са Барселоном освајајући све што се може освојити по неколико пута и са стилом, Пеп Гвардиола се профилисао као један од најбољих тренера на свету.

Бајерн га је потом довео да им донесе Лигу шампиона јер за титуле на домаћем тлу и није била потрбена нека мудрост. И није успео. За три године је играо три полуфинала и испадао.

Манчестер Сити га је довео с истим разлогом, дао му одрешене руке да склопи један од најмоћнијих тимова у Европи, али добио је још гори резултат од Бајерна. Гвардиола је у прве две сезоне испадао у осмини и четвртфиналу Лиге шампиона, а после синоћњег пораза од Тотенхема се опет налази на рубу елиминације пре полуфинала.

Невероватни звучи податак да су Гвардиолини тимови – Манчестер Сити, Бајерна и Барселона у сезони 2011/12 победили на само три меча нокаут фазе од укупно 15 у гостима. Гвардиола од пролећа 2011. године имао само једну победу над Арсеналом у гостима са Бајерном и над Базелом и Шалеком са Ситијем. Има још седам пораза и пет ремија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар