Gvardiolina najveća boljka...

Samo tri pobede na poslednjih 15 mečeva?! Poražavajući bilans jednog od najboljih trenera na svetu!

Fudbal 10.04.2019 | 16:15
Gvardiolina najveća boljka...
Posle hegemonije koju je uspostavio sa Barselonom osvajajući sve što se može osvojiti po nekoliko puta i sa stilom, Pep Gvardiola se profilisao kao jedan od najboljih trenera na svetu.

Bajern ga je potom doveo da im donese Ligu šampiona jer za titule na domaćem tlu i nije bila potrbena neka mudrost. I nije uspeo. Za tri godine je igrao tri polufinala i ispadao.

Mančester Siti ga je doveo s istim razlogom, dao mu odrešene ruke da sklopi jedan od najmoćnijih timova u Evropi, ali dobio je još gori rezultat od Bajerna. Gvardiola je u prve dve sezone ispadao u osmini i četvrtfinalu Lige šampiona, a posle sinoćnjeg poraza od Totenhema se opet nalazi na rubu eliminacije pre polufinala.

Neverovatni zvuči podatak da su Gvardiolini timovi – Mančester Siti, Bajerna i Barselona u sezoni 2011/12 pobedili na samo tri meča nokaut faze od ukupno 15 u gostima. Gvardiola od proleća 2011. godine imao samo jednu pobedu nad Arsenalom u gostima sa Bajernom i nad Bazelom i Šalekom sa Sitijem. Ima još sedam poraza i pet remija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar