Шта је Леонардо радио у судијској свлачионици?!

Бурно је било за вријеме, али и послије великог дербија Јувентуса и Милана.

Фудбал 10.04.2019 | 14:45
Шта је Леонардо радио у судијској свлачионици?!
Дуел Јувентуса и Милана, у којем је "стара дама" након преокрета славила 2:1, обиљежиле су дискутабилне судијске одлуке, а бура са терена пренијела се и у свлачионице стадиона у Торину.

Тачније, ону судијску...

Наиме, према наводима италијанског "Радио Радио", спортски директор "росонера" Леондарду по завршетку сусрета ушао је у свлачионицу главног арбитра Микаела Фабрија, те лупио шаком од сто, након чега је услиједила жестока расправа.

Бразилац није скривао разочарање како је Фабри одсудио меч на "Алијанц Стадиону", сматрајући да је жестоко оштетио његов тим.

Из табора Миланеза сматрају да им није досуђен чист једанаестерац након очигледног играња руком Алекса Сандра, а Леонардо је након вербалног сукоба са Фабријем, арбитра пред камерама назвао "неадекватним" за суђење овако велике и важне утакмице.

Некадашњи италијански арбитар Никола Рицоли, који је сада задужен за судије и судијска питања у Серији А, изјавио је након анализе суђења да је грешака било, али играње руком Алекса Сандра је било изузетно тешко за процјену.

Подсјетимо, Фабри је, упркос чињеници да Бразилац јесте играо руком, сматрао да нема довољно елемената да досуди једанаестерац у корист Милана.

Такође, осим спорног играња руком, у табору миланског клуба сматрају и да је Марио Манџукић морао бити искључен након што је намјерно ногом ударио Алесија Ромањолија, а затим насрнуо и на Кшиштофа Пјонтека.

Рицоли је истакао да је ово очигледна судијска грешка и да је морао Манџукића да пошаље "под туш".

Хрват је за такво понашање добио само жути картон.

Закључак Судијске комисије је да је Фабри гријешио, али и Ђанпаоло Калварезе, који је био у ВАР соби, али није сматрао да се ради о "насилном старту", па стога није ни упозорио главног судију да прегледа снимак.

Било како било, извјесно је да Манџукића очекује казна.

Али, и Фабрија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар