Šta je Leonardo radio u sudijskoj svlačionici?!

Burno je bilo za vrijeme, ali i poslije velikog derbija Juventusa i Milana.

Fudbal 10.04.2019 | 14:45
Šta je Leonardo radio u sudijskoj svlačionici?!
Duel Juventusa i Milana, u kojem je "stara dama" nakon preokreta slavila 2:1, obilježile su diskutabilne sudijske odluke, a bura sa terena prenijela se i u svlačionice stadiona u Torinu.

Tačnije, onu sudijsku...

Naime, prema navodima italijanskog "Radio Radio", sportski direktor "rosonera" Leondardu po završetku susreta ušao je u svlačionicu glavnog arbitra Mikaela Fabrija, te lupio šakom od sto, nakon čega je uslijedila žestoka rasprava.

Brazilac nije skrivao razočaranje kako je Fabri odsudio meč na "Alijanc Stadionu", smatrajući da je žestoko oštetio njegov tim.

Iz tabora Milaneza smatraju da im nije dosuđen čist jedanaesterac nakon očiglednog igranja rukom Aleksa Sandra, a Leonardo je nakon verbalnog sukoba sa Fabrijem, arbitra pred kamerama nazvao "neadekvatnim" za suđenje ovako velike i važne utakmice.

Nekadašnji italijanski arbitar Nikola Ricoli, koji je sada zadužen za sudije i sudijska pitanja u Seriji A, izjavio je nakon analize suđenja da je grešaka bilo, ali igranje rukom Aleksa Sandra je bilo izuzetno teško za procjenu.

Podsjetimo, Fabri je, uprkos činjenici da Brazilac jeste igrao rukom, smatrao da nema dovoljno elemenata da dosudi jedanaesterac u korist Milana.

Takođe, osim spornog igranja rukom, u taboru milanskog kluba smatraju i da je Mario Mandžukić morao biti isključen nakon što je namjerno nogom udario Alesija Romanjolija, a zatim nasrnuo i na Kšištofa Pjonteka.

Ricoli je istakao da je ovo očigledna sudijska greška i da je morao Mandžukića da pošalje "pod tuš".

Hrvat je za takvo ponašanje dobio samo žuti karton.

Zaključak Sudijske komisije je da je Fabri griješio, ali i Đanpaolo Kalvareze, koji je bio u VAR sobi, ali nije smatrao da se radi o "nasilnom startu", pa stoga nije ni upozorio glavnog sudiju da pregleda snimak.

Bilo kako bilo, izvjesno je da Mandžukića očekuje kazna.

Ali, i Fabrija.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar