Највећи преокрет икад? 6:0, 5:0, меч лопта... Па пораз!

Невероватан меч професионалних тенисерки у Сандерленду.  Највећи преокрет у историји тениса: од 0:6, 0:5 до победе! Британка Тара Мур урадила нешто што никада до сада није виђено!

Тенис 13.04.2019 | 20:30
Највећи преокрет икад? 6:0, 5:0, меч лопта... Па пораз!
Британска тенисерка Тара Мур (26 година, 225. на WТА листи), остварила је победу какву ћемо тешко видети у догледно време.

Недовољно је рећи да се вратила са руба пораза. Била је на ивици дебакла, па избегла бламажу и победила!

Француска играчица Џесика Понше (22 године, 201. на свету), водила је 6:0, 5:0 и имала је меч лопту, али је успела да изгуби у мечу ИТФ Ворлд тура у Сандерленду.

Највећи успех Мурове (на слици) је пласман у 2. коло Вимблдона 2016, али ће ипак остати највише упамћена по овом, невероватном мечу. Коначан резултат био је 0:6, 7:6, 6:3 у њену корист.

Преокрет какав се не памти у свету тениса! Британка Тара Мур направила је незабележену до сада сензацију у мечу против Џесике Понше на ИТФ турниру у Сандерленду, јер је губила 6:0, 5:0 и – победила.

Не само то, него је Францускиња Понше имала меч када се догодило чудо. Мурова као да се тек тада пробудила, њен је био сервис на 30:40, када је одједном почела да игра као да је Новак Ђоковић.

Кренули су да пљуште гемови на страну Британке, која је успела да други сет уведе у тај-брејк, који је потом добила са 9:7.

У трећем сету Мурова је била на висини задатка и са 6:3 је добила меч поред шокиране Францускиње, која овај сусрет неће заборавити док је жива.

Тара Мур је, иначе, 479. тенисерка света, а највећи успех у каријери јој је друго коло Вимблдона. Бар је био до овог меча.

Било је чудесних преокрета у историји тениса, као например, победа Џимија Конорса на Вимблдону против Микаела Пернфорса, који је водио 6:1, 6:1, 4:1 или када је Американка Чанда Рубин после 1:1 у сетовима против Јане Новотне губила 5:0 и 40:0 па добила меч, али овакав обрт, после 11:0 у гемовима, никада раније није виђен.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар