Najveći preokret ikad? 6:0, 5:0, meč lopta... Pa poraz!

Neverovatan meč profesionalnih teniserki u Sanderlendu.  Najveći preokret u istoriji tenisa: od 0:6, 0:5 do pobede! Britanka Tara Mur uradila nešto što nikada do sada nije viđeno!

Tenis 13.04.2019 | 20:30
Najveći preokret ikad? 6:0, 5:0, meč lopta... Pa poraz!
Britanska teniserka Tara Mur (26 godina, 225. na WTA listi), ostvarila je pobedu kakvu ćemo teško videti u dogledno vreme.

Nedovoljno je reći da se vratila sa ruba poraza. Bila je na ivici debakla, pa izbegla blamažu i pobedila!

Francuska igračica Džesika Ponše (22 godine, 201. na svetu), vodila je 6:0, 5:0 i imala je meč loptu, ali je uspela da izgubi u meču ITF Vorld tura u Sanderlendu.

Najveći uspeh Murove (na slici) je plasman u 2. kolo Vimbldona 2016, ali će ipak ostati najviše upamćena po ovom, neverovatnom meču. Konačan rezultat bio je 0:6, 7:6, 6:3 u njenu korist.

Preokret kakav se ne pamti u svetu tenisa! Britanka Tara Mur napravila je nezabeleženu do sada senzaciju u meču protiv Džesike Ponše na ITF turniru u Sanderlendu, jer je gubila 6:0, 5:0 i – pobedila.

Ne samo to, nego je Francuskinja Ponše imala meč kada se dogodilo čudo. Murova kao da se tek tada probudila, njen je bio servis na 30:40, kada je odjednom počela da igra kao da je Novak Đoković.

Krenuli su da pljušte gemovi na stranu Britanke, koja je uspela da drugi set uvede u taj-brejk, koji je potom dobila sa 9:7.

U trećem setu Murova je bila na visini zadatka i sa 6:3 je dobila meč pored šokirane Francuskinje, koja ovaj susret neće zaboraviti dok je živa.

Tara Mur je, inače, 479. teniserka sveta, a najveći uspeh u karijeri joj je drugo kolo Vimbldona. Bar je bio do ovog meča.

Bilo je čudesnih preokreta u istoriji tenisa, kao naprimer, pobeda Džimija Konorsa na Vimbldonu protiv Mikaela Pernforsa, koji je vodio 6:1, 6:1, 4:1 ili kada je Amerikanka Čanda Rubin posle 1:1 u setovima protiv Jane Novotne gubila 5:0 i 40:0 pa dobila meč, ali ovakav obrt, posle 11:0 u gemovima, nikada ranije nije viđen.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar