Путин: Сјетите се Југославије...

 Предсједник Русије Владимир Путин још једном је позвао да се поштује међународно право како би се избјегле ситуације сличне бомбардовању Југославије.

Свијет 09.04.2019 | 21:27
Путин: Сјетите се Југославије...
Одговарајуц́и предсједнику Финске Саулију Нинистеу, који је рекао да је Русија сама крива за санкције, Путин је подсјетио да би било какве санкције биле легалне прво треба да их одобри Савјет безбједности УН, а у овом случају тога нема, па су мјере уведене против Русије нелегалне.

"Нико не уводи санкције против оних који доводе земље у ситуацију да морају да предузимају мјере како би заштитиле своје интересе. Вратимо се поштовању елементарних норми међународног права и Повеље УН и можда онда нец́емо морати да мислимо о посљедицама бомбардовања Југославије и стварима у вези са сличним, грубим кршењима међународног права", истакао је руски предсједник.

Он је позвао да се свијет врати нормалном политичком животу и постане свјестан да је међусобно зависан.

"Треба да радимо заједно ако мислимо да постигнемо заједнички резултат", додао је Путин.

Шеф Кремља је подсјетио и да је Европска унија претрпјела вец́у штету због антируских мјера од саме Русије, наводец́и податак Европске комисије за 2015. и 2016. годину према којем су губици изазвани санкцијама износили око 50 милијарди, док се губици Русије процјењују на између 25 и 26 милијарди евра.

Према оцјенама њемачких званичника, Њемачка је због неостварене зараде претрпјела штету у износу од 56 милијарди евра, док штета за Русију износи три пута мање, констатовао је Путин.

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сваста

09.04.2019 19:35

Зивио Путин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

09.04.2019 19:49

А зато ја нисам добио 3 Плате код Меркелове па засто то одмах ниси рекао сад ми је све јасно Њемацка пропала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жути

09.04.2019 21:08

Кад Амери уведоше санкције према Русији тада ни једна држава није смела да извози било шта Русима. У том случају се повећао извоз роба из Америке у Русију. Сада је све јасно зашто су уведене те санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медина Олбрајтовиц

09.04.2019 21:29

Господине Путин, стварно није у реду да толика природна богатства задрзавате само за себе, то је власниство и нас са запада а не само васе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потар

10.04.2019 07:31

Госодјо запад је све потросио. Сви су добро знали да свему додје крај. Путин је Бог на земљи који се супроставио овом лудилу са запада.

Name

Херцеговац

10.04.2019 15:40

Е зато сви срби одосе за Русију у којој влада благостање и нико неце на запад у пропале земље као Аустрија,Њемацка,Свица и остала биједа.