Putin: Sjetite se Jugoslavije...

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin još jednom je pozvao da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbjegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Svijet 09.04.2019 | 21:27
Putin: Sjetite se Jugoslavije...
Odgovarajući predsjedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je podsjetio da bi bilo kakve sankcije bile legalne prvo treba da ih odobri Savjet bezbjednosti UN, a u ovom slučaju toga nema, pa su mjere uvedene protiv Rusije nelegalne.

"Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mjere kako bi zaštitile svoje interese. Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posljedicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava", istakao je ruski predsjednik.

On je pozvao da se svijet vrati normalnom političkom životu i postane svjestan da je međusobno zavisan.

"Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat", dodao je Putin.

Šef Kremlja je podsjetio i da je Evropska unija pretrpjela veću štetu zbog antiruskih mjera od same Rusije, navodeći podatak Evropske komisije za 2015. i 2016. godinu prema kojem su gubici izazvani sankcijama iznosili oko 50 milijardi, dok se gubici Rusije procjenjuju na između 25 i 26 milijardi evra.

Prema ocjenama njemačkih zvaničnika, Njemačka je zbog neostvarene zarade pretrpjela štetu u iznosu od 56 milijardi evra, dok šteta za Rusiju iznosi tri puta manje, konstatovao je Putin.

(Sputnjik)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

svasta

09.04.2019 19:35

Zivio Putin

ODGOVORITE
Name

Trn

09.04.2019 19:49

A zato ja nisam dobio 3 Plate kod Merkelove pa zasto to odmah nisi rekao sad mi je sve jasno Njemacka propala...

ODGOVORITE
Name

Žuti

09.04.2019 21:08

Kad Ameri uvedoše sankcije prema Rusiji tada ni jedna država nije smela da izvozi bilo šta Rusima. U tom slučaju se povećao izvoz roba iz Amerike u Rusiju. Sada je sve jasno zašto su uvedene te sankcije.

ODGOVORITE
Name

Medina Olbrajtovic

09.04.2019 21:29

Gospodine Putin, stvarno nije u redu da tolika prirodna bogatstva zadrzavate samo za sebe, to je vlasnistvo i nas sa zapada a ne samo vase.

ODGOVORITE
Name

Potar

10.04.2019 07:31

Gosodjo zapad je sve potrosio. Svi su dobro znali da svemu dodje kraj. Putin je Bog na zemlji koji se suprostavio ovom ludilu sa zapada.

Name

Hercegovac

10.04.2019 15:40

E zato svi srbi odose za Rusiju u kojoj vlada blagostanje i niko nece na zapad u propale zemlje kao Austrija,Njemacka,Svica i ostala bijeda.